Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Omikron „uzbunio“ Nemačku, NE SME ni da se pleše

  U čitavoj Nemačkoj na snazi su mere protiv pandemije kovida-19 usmerene na ograničavanje kontakata kako bi se sprečilo širenje omikron varijante koronavirusa, prenose nemački mediji.

  Na snazi je zabrana okupljanja više od deset osoba, ne računajući decu mlađu od 14 godina, čak i ako su vakcinisane.

  Za nevakcinisane važi pravilo da se mogu okupljati samo članovi jednog domaćinstva i najviše dve osobe iz drugog domaćinstva.

  Zatvoreni su svi klubovi i diskoteke osim u Berlinu i Hamburgu gde klubovi smeju da rade, ali je zabranjen ples. Umesto toga su dozvoljeni kulturni događaji poput izložbi ili literarnih okupljanja.

  Sportske manifestacije se od danas održavaju pred praznim tribinama.

  Okupljanja na otvorenom su dozvoljena do 200 osoba, isključivo uz potvrdu o vakcinaicji ili preležanoj bolesti. Isto važi i za odlazak u pozorište ili bioskop.

  Na sastanku održanom 21. decembra kada su dogovorene nove mere predstavnici savezne i pokrajinskih vlasti dozvolile su pokrajinama da mere prilagode trenutnom epidemiološkom stanju, pa su tako u mnogim pokrajinama na istoku Nemačke već zatvoreni bioskopi i pozorišta, ali i sportski objekti poput bazena.

  Na snazi ostaju ranije mere ograničenja pristupa radnom mestu i sredstvima javnog prevoza samo za vakcinisane, one koji su preboleli koronavirus ili za negativno testirane.

  Za ulazak u prodavnicu, ne računajući prodavnice svkodnevnih potrepština, kao i za pristup ugostiteljskim objektima potrebna je potvrda o vakcinaciji ili preležanom kovidu-19.

  Državni epidemiološki institut Robert Koh je zabeležio nagli porast broja infekcija novom omikron varijantom – 10.400 zaraženih omikronom, što je porast od 45 odsto u odnosu na ponedeljak.

  Strahuje se međutim da su stvarne brojke mnogo veće jer se tokom praznika dostavljaju podaci sa manjeg broja punktova.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE