"Đavo nosi Pradu" slavi 15 godina: Šta smo naučili iz LEGENDARNOG filma?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Đavo nosi Pradu” slavi 15 godina: Šta smo naučili iz LEGENDARNOG filma?

  Pre tačno 15. godina, 30. juna 2006. godine, svet je imao priliku da premijerno pogleda čuveni film “Đavo nosi Pradu”. Od tada pa do danas, milioni gledalaca mogli su da zaključe da sa jakim ženama, posebno ako su u dobrim cipelama, nema šale.

  Likovi u čuvenom filmu, koji je rađen po uzoru na istoimeni roman Lorin Vajsberger, mnoge su naučili kako da budu beskompromisni, snažni, iskreni i uporni, da ne plešu onako kako drugi sviraju, ali i da ne povrede ili uvrede druge.

  Istovremeno, film nam je poručio i da je ovaj svet izuzetno površan, da u nekim sredinama odeća čini čoveka i da, ako žele da uspeju, nove generacije moraće da dušu i telo daju svom poslu.

  Ipak, iz filma i odnosa glavne junakinje, Mirande Prisli (Meril Strip) prema poslu, mogli ste da naučite i nekoliko lekcija upravo o liderstvu i poslu, iako mnogi najverovatnije ne bi želeli junakinjju filma za svoju šeficu.

  Stoga, evo nekoliko čuvenih citata.

  “Detalji vaše nesposobnosti me ne zanimaju.“

  Ovo je jedna od prvih rečenica koju je izgovorila glavna junakinja, a ona savšeno predstavlja karakter žene koja nema vremena ni za šta, do savršenstva. Ako je nešto čak i malo nesavršeno, Mirandu to ne zanima. Strogo profesionalna, Miranda nema energije da vas tokom radnog vremena drži za ruku i usmerava.

  “Cvetno? Za proleće? …Revolucionarno”

  Ako vaše ideje nisu originalne ili maštovite, lider poput Mirande neće zazirati od toga da vam to kaže. Njen sarkazam u ovoj rečenici učionio ju je doslovno ikoničnom.

  Poenta njenog tona je da ukoliko niste revolucionarni, zašto biste uopšte gubili vreme, i svoje ali i svog poslodavca.

  “Oh molim te, to je samo…kiša”

  Ovu rečenicu Miranda izgovara kada joj asistentkinja saopštava da ne može naći avionsku kartu za let kako bi Miranda mogla na školsku predstavu svojoj deci, zbog nevremena.

  Ona smatra da oluja nije tako strašna i nije nešto što bi je moglo zaustaviti da dobije ono što poželi. Loše vreme je jednostvano loš izgovor u Mirandinim očina.

  “To je sve”

  Ton kojim Miranda ovo izgovara, odaje utisak da nju ništa drugo, do njenog posla, zapravo ne zanima. Nije je briga gde ste odrastali ili sa kim izlazite, bitno je samo uraditi posao kako treba. To je sve…

  “Svako želi da bude mi”

  Ovo je jedna od poslednjih rečenica koje je izgovorila. Tokom scene, Miranda govori kako ponekad morate raditi stvari koje se smatraju neetičnim ili neljubaznim da biste napredovali u životu ili došli do vrha.

  Prema Mirandi, ovo je surov svet, i da biste uspeli, morate igrati pravu igru. Miranda je vredno radila da bi stigla tamo gde je, bez obzira na to koliko je “bliskih ljudi” zbog toga morala da sruši.

  Iako je, s jedne strane, profesionalnost koju zagovara Miranda Prisli veoma bitna osobina u poslovnom svetu, činjenica je, ipak, da ne bi svi bili tako srećni kada bi imali ovakvog lidera.

  Izvor: BIZlife

  Foto: YT/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE