Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Direktor naredio da svi zaposleni nauče da kodiraju

  Ranije, učenje kompjuterskog programiranja bilo je uglavnom opciono, osim ako niste želeli karijeru u toj oblasti.

  Međutim, u današnje vreme sa svim našim gedžetima i tehnologijom, učenje kodiranja je postalo važnije nego ikada, posebno zato što otvara toliko različitih puteva i karijera. Toliko da je direktor kompanije Rakuten Hiroši Mikitani otkrio da želi da svih njegovih 17.000 zaposlenih nauče da kodiraju.

  Govoreći sa Emili Čang za Blumberg televiziju, Mikitani je rekao:„Ako radite za Tojotu, recimo, znate kako funkcioniše automobil – osnovna struktura motora, suspenzija i tako dalje. Dakle, ako radite za kompaniju koja se bavi pružanjem IT usluga, morate da imate osnovno znanje o tome šta se nalazi u računaru.“

  Mikitani nije sam u ovoj ideji, te prema Tomasu Malonu, profesoru informacionih tehnologija i organizacionih studija na MIT na Školi menaždmenta Sloan,„Svi živimo u svetu koji je oblikovan i definisan od IT-ja, ali mnogi od nas imaju mentalni model tehnologije koji je analogan tome da su bolesti uzrokovane zlim duhovima. Možete ljudima da date dovoljno razumevanja da bi znali kako da postavljaju prava pitanja,“ kaže on, a prenosi Kamatica.

  Izvor: Kamatica

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE