Direktor kompanije vredne 50 milijardi dolara misli da svi treba da se ugledamo na Federera, evo i zašto

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Direktor kompanije vredne 50 milijardi dolara misli da svi treba da se ugledamo na Federera, evo i zašto

  Fleming Ornskov (Flemming Ornskov) direktor je kompanije za proizvodnju lekova „Shire“, koja vredi 50 milijardi dolara. Ova kompanija poznata je po pravljenju „ADHD“ lekova (za poremećaj hiperaktivnosti i deficita pažnje – odnosno hiperkinetički poremećaj), a fokus im je i na retkim bolestima kao štoje  hemofilija (oboljenje krvi).

  Ornskov sebe i dalje smatra lekarem. Iako odavno više ne pregleda pacijente, stalno iznalazi nove načine da u svom poslu primeni ono što zna i što neprekidno uči.

  „Business Insider“ je pitao Ornskova da podeli sa čitaocima najbolje poslovne savete:

  Radite ono što zaista volite i ka čemu vas vuče strast,“ rekao je Ornskov. Postoji mnogo poslova koje možete da radite, čini vam se da u svakom možete da se pronađete, što samo može da vas zbuni. Ako znate tačno šta vam leži i u čemu ste dobri, manje ćete da lutate na svom putu karijere. Ako sami niste sigurni, konsultujte se sa kolegama (sa fakulteta ili sa posla), sa profesorom, šefom, pa i prijateljem. Mnogi stručnjaci predlažu da nađete mentora.

  Ne radite ono što već svi drugi rade.“ Ornskov ima decu, i ovo je savet koji i njima daje, posebno jer se deca svakodnevno upoređuju sa svojim vršnjacima, i međusobno vrše pritisak oko toga šta je i ko je popularan.

  Nemojte pratiti novac.“ I dok možete da zarađujete veliki novac u nekim oblastima, verovatno nije vredno toga ako ne volite to što radite. „Nemojte se baviti ekonomijom ili računarima samo zato što mislite da će vam to doneti mnogo novca, ako mrzite te oblasti, automatski vam neće ići dobro, i neće biti dobro po vaše zdravlje,“ zaključuje Ornskov.

  Ornskov je dao primer Rodžera Federera (Roger Federer), koji je sa 35 godina osvojio svoj osmi Vimbldon. Jasno je kao dan da Federer voli to što radi.

  Misim da je Federer počeo da vežba tenis sa 8, 9 godina. I sada, kada ga pogledate u lice, vidite da i sa 35 obožava to što radi,“ kaže Ornskov. A to sa sobom nosi sate i sate vežbanja svakog dana, ograničeno vreme koje može da posveti svojoj porodici, stres, povrede, medije… „Kada ga pogledate jasno vam je da voli igru. Ne mislim da posle meča kaže – Evo još 100.000 dolara na mom bankovnom računu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP Daniel Leal Olivas

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE