Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Direktor katastra ODLIKOVAN za odbranu od hakerskog napada

  Centar za razvoj Šajkaške odlikovao je direktora Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) Borka Draškovića Krstom vožda Đorđa Stratimirovića „za odbranu od hakerskog napada na informacioni sistem katastra i očuvanje infrastrukture geoprostornih podataka“, saopšteno je iz RGZ.

  „Krst vožda Đorđa Stratimirovića me podstiče da lakše nosim lični krst borbe za odbranu i očuvanje suvereniteta infrastrukture geoprostornih podataka Republike Srbije“, naveo je Drašković prilikom dodele odlikovanja.

  Dodao je da mu predstavlja „izuzetnu čast što je odlikovan ordenom velikog srpskog vojskovođe baš u trenutku kada se naša zemlja našla u savremenom hibridnom ratu“.

  Drašković je rekao da je to još jedno priznanje naporima zaposlenih RGZ u „ispunjenju očekivanja građana Srbije za pouzdanim i transparentnim sistemom zemljišne administracije i reformskih zadataka koje je pred RGZ postavila Vlada Srbije“.

  Krst vožda Đorđa Stratimirovića, dodaje se u saopštenju, dodeljuje Centar za razvoj Šajkaške, a ustanovljen je prošle godine povodom prenosa i sahrane posmrtnih ostataka generala i vožda Đorđa Stratimirovića u Srbiju nakon 113 godina od smrti.

  Suspendovana tri predsednika sindikata katastra

  Izvor: Danas

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE