Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Turizam i droga: Kokain u CG znatno skuplji tokom letnje sezone

  Kokain za crnogorsko tržište izrazito je visoke čistoće, a cena grama se prodaje od 70 do 100 evra, saopštila je Uprava policije u Podgorici.

  Uprava policije je navela da se može pretpostaviti da će se Luka Bar u narednom periodu u manjoj meri koristiti za krijumčarenje kokaina.

  U Proceni opasnosti od teškog i organizovanog kriminala u Crnoj Gori ističe se da u odnosu na lokalno tržište prikupljeni podaci ukazuju da je došlo do blagog porasta broja konzumenata kokaina, pri čemu je procenat konzumenata na nivou od 10 do 20 posto u odnosu na ukupan broj konzumenata svih vrsta opojnih droga.

  Iz Uprave policije naglašavaju da se odnos potražnje i ponude značajno menja u toku letnje turističke sezone, kada su registrovane i značajne promene u delu koji se odnosi na cene narkotika namenjenih lokalnoj distribuciji.

  Crna Gora, letovanje

  Crna Gora, letovanje (Pixabay)

  Kokain koji je namenjen tržištu Crne Gore karakteriše izrazito visok stepen čistoće, koji se u najvećem broju obrađenih slučajeva kreće više od 90 odsto, naveli su iz Uprave policije, uz napomenu da su najčešće supstance koje se koriste za razblaživanje kreatin, tetramisol, norkokain, cinamoilkokain i ekgonin metil estar.

  „Cena kokaina namenjenog za uličnu prodaju kreće su u iznosu od 35.000 do 40.000 evra po kilogramu, dok se dalje distribuira po ceni 70 do 100 evra po gramu. U toku letnje turističke sezone na području primorskih opština dolazi do značajnog porasta cene, pri čemu se cena grama kokaina kreće u rasponu od 100 do 150 evra“, navela je Uprava policije.

  U dokumentu se navodi da uspostavljanju stabilne mreže za distribuciju kokaina u toku letnje turističke sezone, naročito u opštinama na Crnogorskom primorju, u značajnoj meri doprinosi i boravak klijentele visoke platežne moći, kako i razgranata mreža saradnika uključenih u pružanje različitih vrsta usluga i organizaciji različitih vidova zabave i noćnog provoda.

  Izvor: Klix

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE