Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ćuta na čelu skupštinskog odbora za ekologiju

  Narodni poslanik stranke „Zajedno“ Đorđe Miketić izjavio je da je izbor Aleksandra Jovanovića Ćute za mesto predsednika parlamentarnog odbora za zaštitu životne sredine „kosmička pravda“.

  „Jedan srčani borac za našu prirodu ali i ljude, neko ko je odgovoran što je zaustvljeno rekoumorstvo putem MHE i neko ko je predvodio borbu protiv Rio Tinta, Ziđina i drugih eksploatatora zaista zaslužuje da bude na mestu odakle najbolje može pritiskati vlast i ‘burazerske’ investitore da poštuju zakon naše države ali i zakon prirode“, rekao je Miketić za N1.

  Kako je dodao, prvi zadatak koalicije „Moramo“ u skupštini će biti zakon o zabrani eksploatacije litijuma.

  „Videćemo ko će od poslanika ali i članova ovog odbora stati iza ovog zakona, presudnog za život ljudi u Mačvi, Zapadnoj Srbiji, Šumadiji i šire. Čeka nas mnogo posla, ali nemamo iluzije, za sve promene se sami moramo izboriti“, izjavio je Miketić.

  U Skupštini Srbije u subotu su završene konsultacije parlamentarnih stranaka, pred konstitutivnu sednicu novog saziva parlamenta, koja je zakazana za ponedeljak.

  Kandidat za predsednika Skupštine Srbije, funkcioner Srpske napredne stranke Vladimir Orlić, potvrdio je da će novi saziv parlamenta imati sedam potpredsednika i rekao da je predviđeno da opozicija ima predsednike u pet skupštinskih odbora.

  Izvor: N1

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE