Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  stan

  Suspendovana tri predsednika sindikata katastra

  Informacije koje je objavilo nekoliko medija u Srbiji – da su suspendovana tri radnika Republičkog geodetskog zavoda zbog umešanosti u nedavni hakerski napad – nisu potvrdili ni predstavnici sindikata, ni RGZ, objavio je portal N1.

  Suspenziju su dobili predsednici tri sindikata u RGZ, potvrdila je za taj portal predsednica JOS sindikata u RGZ Dijana Konstantinović.

  „Danas kada sam došla na posao, nalog za logovanje u kompjuter već mi je bio ukinut, nisam mogla da radim, a plata mi je prepolovljena, iako rešenje o privremenom udaljenju s posla nisam dobila. Ali me je šef obavestio da je rešenje o mojoj suspenziji dostavljeno njemu – mejlom“, rekla je Konstantinović.

  Dodala je da je pre tri nedelje premeštena sa radnog mesta u Novom Sadu na radno mesto u Srbobran.

  „Rešenje o privremenom udaljenju sa posla nisam dobila – ni mejlom, ni pismenim putem. Ali mi je danas bilo onemogućeno da radim“, navela je Dijana Konstantinović.

  Ona je rekla da su meru udaljenja sa rada dobili i predsednici još dva sindikata u Republičkom geodetskom zavodu – ASNS i Nezavisnost.

  Na pitanje da li su tačni navodi pojedinih medija da su suspendovana tri radnika RGZ zbog umešanosti u nedavni hakerski napad, ona je odgovorila da „tu ne pronalazi sebe“.

  Haker

  I predsednik ASNS sindikata u RGZ Stevan Todorov za portal N1 je izavio da pretpostavlja da su troje suspendovanih u stvari – tri predsednika sindikata.

  „Pretpostavljam da su to troje zaposlenih koji su supendovani u stvari tri predsednika sindikata – JOS, ASNS i Nezavisnost. Jer, u poslednje vreme se vodi hajka – progon tri predsednika sindikata, koji su za suspendovanje sa posla, od današnjeg dana pa do okončanja pokrenutih neosnovanih disciplinskih postupaka, saznali danas. I to na osnovu obaveštenja direktorovog sindikata – Geosindikat“, rekao je Todorov.

  Na pitanje portala upućeno direktoru RGZ Borku Draškoviću – da li je troje radnika RGZ suspendovano zbog umešanosti u hakerski napad – odgovor je glasio: „Takvi podaci se ne objavljuju“.

  Ukazivali na probleme u radu katastra

  Od 14. juna RGZ je, kako je saopšteno iz ove institucije, bio na meti intenzivnog hakerskog napada, pa su u RGZ zbog zaštite podataka aktivirali sve bezbednosne protokole i zaključali celokupan informacioni sistem.

  Kada se ceo sistem ponovo vratio u rad, direktor RGZ je za Blic naveo da je u pitanju bila „računarska sabotaža“ koja je došla iz četiri zemlje.

  Prema njegovim rečima, u vraćanju sistema u rad učestvovali su ruski IT stručnjaci koji štite rusku vladu, ali i američka kompanija, kao i domaći stručnjaci.

  Tri sindikata RGZ čiji su predsednici dobili suspenziju ukazivala su na probleme u radu katastra i uputila su u junu i julu otvorena pisma premijerki i predsedniku Srbije.

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE