Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Poslovni čovek

  Čuveni direktor koji je svoju platu izjednačio s radnicima podneo ostavku

  Den Prajs, direktor koji je 2015. sebi smanjio platu s 1,1 milion dolara na 70.000, kako bi se izjednačio s radnicima, dao je ostavku.

  Prajs više nije izvršni direktor kompanije Gravity Payments s 240 zaposlenih i oko 20.000 klijenata.

  Altruista koji je svojim potezom izazvao simpatije radničke klase i, verovatno, prezir kolega direktora, povukao se zbog pravnih problema, pa dok se ne reši, kako kaže, lažnih i neutemeljenih optužbi, sklonio se kako ne bi bio teret kompaniji koju je osnovao pre osamnaest godina, piše Večernji list.

  „Nigde ne idem“, dodao je 38-godišnji preduzetnik kako bi umirio radnike.

  Den Prajs (screenshot)

  Prema navodima iz medija, Prajs se suočio s optužbama za nesmotrenu vožnju u pijanom stanju, napad i prisiljavanje 26-godišnjakinje na neželjeni poljubac. U maju se izjasnio da nije kriv, ali optužbe nisu odbačene.

  Spominjale su se i optužbe o zlostavljanju nakon što je njegova bivša supruga Kristi Kolon 2015. rekla da ju je pretukao bivši partner.

  Prajs je odbacio i te optužbe.

  Te 2015. Prajs je obznanio da sebi smanjuje platu na 70.000 dolara i na taj iznos podiže minimalnu platu za zaposlene.

  Časopis Esquire nazvao ga je „narodnim herojem u doba nejednakosti“, a ministar rada „jedinim moralnim direktorom u Americi“.

  Bilo je i onih koji su ga optuživali da je socijalista i komunista. Radnici su mu u znak zahvalnosti kupili automobil Teslu.

  Suosnivač i bivši glavni izvršni direktor kompanije za obradu kreditnih kartica, u kojoj je od novembra prošle godine jedini deoničar i član uprave, zvezda je na društvenim mrežama na kojima deli savete i svoje misli.

  Nakon što je 2015. objavio da diže minimalnu platu, a svoju smanjuje, brat Lukas s kojim je osnivao kompaniju, tužio ga je tvrdeći da sebi isplaćuje previše novca i uskraćuje profit deoničarima. Sud je te optužbe odbacio.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE