Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kasper Rorsted, direktor Adidasa

  „Posle tri izazovne godine“: Direktor Adidasa napušta kompaniju

  Nemački proizvođač sportske opreme Adidas neočekivano je u ponedeljak objavio da će njegov izvršni direktor Kasper Rorsted napustiti svoju funkciju sledeće godine, pre nego što mu istekne ugovor, kao i da je počeo da mu traži zamenika.

  „Posle tri izazovne godine koje su obeležile ekonomske posledice pandemije Covid-19 i geopolitičke tenzije, sada je pravo vreme da se pokrene tranzicija generalnog direktora i otvori put za ponovno pokretanje“, rekao je predsednik nadzornog odbora Tomas Rejb, navodi se u saopštenju.

  Grupacija je saopštila da su se Rorsted i njegov nadzorni odbor zajednički dogovorili da on preda svoju poziciju tokom 2023. On će ostati na funkciji dok ne bude imenovan naslednik, dodaje se.

  Adidas

  Direktor Adidasa o izazovima i napuštanju kompanije

  Rorsted, koji je na čelu Adidasa od 2016, rekao je da su bili potrebni „ogromni napori“ da bi se savladali izazovi proteklih nekoliko godina.

  „Zato je omogućavanje ponovnog pokretanja 2023. prava stvar – i za kompaniju i za mene“, rekao je on, ali nije precizirao razloge zbog kojih odlazi, prenose strani mediji.

  Adidas je 2020. produžio njegov ugovor do 31. jula 2026.

  On je zahvalio Rorstedu na „velikim dostignućima“ koja su uključivala strateško repozicioniranje kompanije, značajno proširenje njene onlajn prodaje i udvostručenje prodaje u Severnoj Americi. Rejb je rekao da se kompanija sada može fokusirati na svoj osnovni brend nakon što je prodao TaylorMade, Reebok i CCM Hockey.

  Nemačka kompanija je prošlog meseca smanjila ciljnu zaradu za 2022, navodeći sporiji oporavak od očekivanog u Kini zbog ograničenja koja je donela pandemija.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Screenshot Youtube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE