Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zorana Mihajlović, cena peleta, zima

  Mihajlović: Cena peleta je OGRANIČENA, inspekcija će kontrolisati

  Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da je cena peleta ograničena i da će inspekcije u narednom periodu kontrolisati učesnike na tržištu kako bi se osiguralo poštovanje mera koje je Vlada Srbije usvojila.

  Ona je novinarima na Kopaoniku kazala da je cena peleta ograničena na 320 evra po toni, na osnovu uredbe koju je Vlada donela i da sada predstoje aktivnosti da se pomogne Srbijašumama da na tržištu ima dovoljno sirovog drveta.

  „Dodatno, inspekcija će kontrolisati i peletare i skladišta, jer ne možemo da dozvolimo da nekoliko stotina hiljada domaćinstava pređe da se greje na struju zbog problema sa drugim energentima“, rekla je Mihajlović prilikom obilaska radova na izgradnji razvodnog gasovoda Aleksandrovac – Novi Pazar – Tutin.

  Dodala je da je država uradila sve da obezbedi da ima dovoljno struje i gasa ove zime i da se na tome radi već godinu dana unazad.

  „Naravno, mogu se dogoditi i neočekivane situacije, da postoje problemi sa uvozom, ali za to smo pripremili krizne planove. Кriza će trajati i pored svega što preduzima država, važno je da svi zajedno povedemo računa i o potrošnji“, navela je Mihajlović.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE