Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Carlsberg podstakao studente da primene svoje znanje u pivari Čelarevo

  Kompanija Carlsberg Srbija organizovala je Case Study Show, projekat u okviru kog su studenti završnih godina Tehnološkog i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu imali priliku da grupnim radom svoje znanje primene na realne problemske situacije u proizvodnom pogonu pivare u Čelarevu.

  Ovo je od izuzetnog značaja i za fakultet i za kompaniju Carlsberg. Studenti su imali priliku da primene svoja znanja sa tehnologije piva u praksi. Već dugi niz godina sarađujemo sa kompanijom Carlsberg i ovo je samo još jedan u nizu divnih projekata koji smo realizovali, izjavila je Jelena Pejin, profesorka na Tehnološkom fakultetu.

  Višednevnim boravkom u pivari, studenti su, uz podršku zaposlenih u proizvodnji, rešavali problem eliminisanja mlečno-kiselih bakterija iz fermentisanog piva.

  Izazovu se prepustilo šest takmičarskih grupa, koje su svoje završne prezentacije rešenja izložili na Tehnološkom fakultetu.  

  Čestitam pobednicima i svim ekipama na izuzetnom trudu, motivaciji i učešću u ovom projektu. Na ovaj način su pokazali da je za veoma kratko vreme moguće ući u samu srž veoma kompleksnih problema. Kompanija Carlsberg Srbija je oduvek imala za cilj razvoj budućih stručnjaka. Kroz ovaj projekat smo želeli da pokažemo ovim mladim ljudima deo tog puta. Nadamo se da smo u tome i uspeli, izjavila je Maja Blažić, menadžerka primarne proizvodnje i koordinator projekta.

  Pobednici takmičenja, tim koji su činili Hristina Radović i Lenka Grubač sa Tehnološkog fakulteta i Radovan Bubić sa Fakulteta Tehničkih nauka, oduševio je žiri svojim rešenjem izazovnog problema, ali i prezentacionim sposobnostima.

  Pobednicki tim sa Carlsberg predstavnicima

  Pre svega bismo istakli da nam je timski rad bio veoma značajan, s obzirom da na fakultetu nismo imali prilike da radimo u timu. Bilo je intresantno jer nikada ranije nismo imali prilike da radimo direktno sa industrijom i realnim problemima sa kojima se ona susreće. Utisci iz fabrike su krajnje pozitivni. Svidela nam se atmosfera među zaposlenima i činjenica da ima dosta mladih zaposlenih koji su zaista učinili da se osećamo kao deo tima. Za nas je ovo bilo izuzetno važno i korisno iskustvo. Naučili smo da sarađujemo kao kolege i rešimo svaki izazov, izjavili su članovi pobedničkog tima.

  Svi takmičari su dobili poziv da se prijave za stručnu praksu, a neki od njih će dobiti priliku da unaprede i usavrše svoje znanje u kompaniji Carlsberg.

  Pobednički tim dobio je vrednu nagradu – putovanje u Vareze

  Tamo će, sa ekspertima iz oblasti proizvodnje piva, posetiti Carlsberg pivaru i obići znamenitosti jednog od najlepših delova Italije.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Carlsberg

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE