Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  CarGo Technologies odlazi u STEČAJ

  Privredni sud u Beogradu doneo je rešenje o otvaranju stečajnog postupka nad kompanijom CarGo Technologies, bivšem vlasniku aplikacije CarGo.

  Stečajni postupak otvoren je na predlog predlagača Vuka Guberinića, većinskog vlasnika ovog preduzeća.

  Guberinić je u predlogu za otvaranje stečajnog postupka naveo da mu preduzeće duguje više od 790.000 dinara na osnovu potpisanog ugovora o radu na neodređeno vreme, što je i sud utvrdio na osnovu dostavljene dokumentacije.

  Firma se nalazi u neprekidnoj blokadi računa, u trajanju od ukupno 286 dana (na dan 23. mart 2023. godine), u ukupnom iznosu od 166,7 miliona dinara (1,4 miliona evra), piše u rešenju Privrednog suda.

  Guberinić za Novu ekonomiju kaže da se desilo upravo ono što je predvideo u novembru prošle godine kada na svom Fejsbuk profilu napisao da je CarGo aplikacija prodata firmi DNG Go Technologies, a da su računi CarGo Technologies u blokadi zbog novčanih kazni koje je izdao beogradski Sekretarijat za saobraćaj.

  Vuk Guberinić (BETAPHOTO/CarGo/Andrej Nihil/DS)

  „Kompanija ne može da nastavi da funkcioniše zbog dugovanja za kazne. To je dovelo do propasti moje firme. Kazne su se izvršile i sada se dokazuje da smo nevini“, kaže Guberinić i dodaje da su sudski postupci u toku.

  Objašnjava da se kazne gradskog Sekretarijata nisu odnosile na razvoj aplikacije, što je bila delatnost njegove firme, već na delatnost taksi prevoza.

  Dodaje i da više nije direktor firme i da je trenutno jedan od poverilaca.

  „Meni je žao što je došlo do ove situacije osam godina nakon osnivanja firme. Sada će svima biti jasno da CarGo nije imao neku protekciju jer je firma sada u stečaju“, kaže Guberinić.

  Dodaje i da mu je žao što nije siguran da li će svi poverioci firme moći da naplate. Kaže međutim da je optimista i da bi stvari mogle da se završe pozitivno ukoliko dokažu da su kazne neopravdane.

  Prodat CarGo: “Dala baba 1 RSD da u kolo uđe, daće 2 da izađe!”

  Izvor: Nova Ekonomija

  Foto: YouTube Scrn/Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE