Biznis budućnosti? Holivudski glumac ulaže u VEGANSKU SLANINU

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Biznis budućnosti? Holivudski glumac ulaže u VEGANSKU SLANINU

  Holivudski glumac Robert Dauni Džunior odlučio je da uloži novac u projekat koji je interesantan sve većem broju ljudi.

  Ideja je da se osmisli način ishrane koji se bazira na biljkama, a ima sličan ili približan ukus kao meso. Primera radi, u tu hranu spada i slanina koja “cvrči” i ima ukus kao meso, ali je napravljena od gljiva.

  “Biljni burgeri” kao zamena za hamburgere, a koji bi  trebalo da postanu alternativa za unošenje mesa u organizam, sve su popularniji u SAD.

  Kako prenose američki mediji, veganska ishrana privlači sve veći broj investitora, a među njima je i Fond koji vodi glumac Robert Dauni Džunior.

  “Atlast Food Co.”, alternativni startap usmeren na proteine, prikupio je 40 miliona dolara od investitora, između ostalog Viking Global Investors LP, 40 North i Footprint Coalition Ventures.

  Ovaj put, novac treba da pomogne u izgradnji najveće svetske farme za vazdušni micelijum, vrstu korena pečurki koja je glavni sastojak Atlastovih proizvoda. Oni su jedan od nekoliko startapa koji se utrkuju u usavršavanju alternativa za biljno meso.

  Postići taj „momenat slasne slanine“ biće teško, ali postoji motivacija i napori za to jer se proizvođačima alternativnih proizvoda za meso predviđa rast od 290 milijardi dolara do 2035. godine.

  Iz kompanije kažu da Atlast MyEats izgleda kao slanina, prži se poput nje, i hrskava je.

  Koalicija Footprint ima za cilj da donese ekološka rešenja na skali, a glumac je uložio skoro 10 miliona dolara sopstvenog bogatstva za pokretanje fonda.

  O tom poduhvatu govorio je i na  Svetskom ekonomskom forumu u Davosu u januaru. Potpuno je jasno stavio do znanja da su ulaganja u održiva preduzeća presudna. Do sada je njegov fond Footprint Coalition Ventures podržao nekoliko kompanija.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE