BIZLife lista “30 ispod 30”: Milenko Andrić, rukovodilac menadžment programa i konsultant, MŠM

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife lista “30 ispod 30”: Milenko Andrić, rukovodilac menadžment programa i konsultant, MŠM

  Od početka svoje karijere zaposlen je u Mokrogorskoj školi menadžmenta. Gradio je svoj put od pripravničke do rukovodeće pozicije. Trenutno je angažovan kao rukovodilac menadžment programa i konsultant.

  Osnovno i srednje obrazovanje stekao je u Višegradu. Godine 2014. diplomirao je na Fakultetu organizacionih nauka (FON) u Beogradu. Od 2019. godine je na master studijama Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA).

  Kao rukovodilac menadžment programa, sa svojim saradnicima brine o Executive MBA programu, Profesionalnom MBA programu, General Management programu i korporativnim treninzima.

  Učestvovao je u kreiranju i implementaciji mnogobrojnih projekata, od kojih su najvažniji projekat EU za podršku nezaposlenim licima i projekat za nezaposlena lica u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje. Član je Srpske asocijacije menadžera (SAM) od 2019. godine. Vrednosti koje ceni i kojih se pridržava jesu odgovornost, poštenje i znanje. Milenko je oženjen Bojanom, sa kojom ima ćerku Dunju.

  Zašto ste odlučili da ostanete u Srbiji?

  Najbolji odgovor na ovo pitanje daje pesma „Otadžbina”, Đure Jakšića. Mnogo toga su nam naši preci i velikani ostavili u amanet. U doba njihovih života nije bilo ništa lakše nego što je danas. Zbog toga verujem da svako od nas može da doprinese razvoju naše zemlje tako što će razvijati sebe, svoje okruženje i tako što će biti odgovoran prema poslu kojim se bavi.

  Obrazovani, vredni, odgovorni i pošteni ljudi ovde imaju budućnost. Izazova je bilo i biće ih uvek, ali vredan rad i ljudskost će se uvek vrednovati. To je nešto što vučem iz porodice. Pošto sam postao otac pre dve godine, trudiću se da ove vrednosti prenesem na svoju decu. Da ne idu linijom manjeg otpora i da probleme vide samo kao prepreke na putu do uspeha.

  Šta ste želeli da budete kad ste bili mali?

  Deset godina sam se bavio fudbalom, tako da sam hteo da budem fudbaler; alternativa je bila da budem pilot. Morao bih da zamolim društvo iz osnovne škole da izvadi leksikone iz tog doba, pa da potkrepimo ove tvrdnje dokazima. 😊

  Omiljeni predmet u školi?

  Izdvojio bih dva predmeta. To su istorija i informatika. Dobro su mi išli i jezici.

  Poslovni uzor?

  Gospodin Džek Velč. Svako ko se bavi upravljanjem treba da pročita njegovu knjigu „Winning”.

  Izvor: BIZLife magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE