BIZLife lista “30 ispod 30”: Dunja Matić, direktor prodaje, Hilton

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife lista “30 ispod 30”: Dunja Matić, direktor prodaje, Hilton

  Dunja je provela veći deo života u SAD, gde je završila osnovnu i srednju školu, kao i fakultet. Diplomirala je na državnom fakultetu Univerziteta Masačusets u Amherstu, gde je dobila diplomu Bachelor’s of Science u menadžmentu hotelijerstva i turizma. Zatim je odlučila da napusti zemlju u kojoj je provela više od 20 godina i došla sama u Srbiju kako bi ispunila svoj san da živi i radi u Beogradu.

  Ona je do sada u svojoj struci radila 12 godina, u sedam hotela u više zemalja, uključujući SAD, Veliku Britaniju i Srbiju. Počela je karijeru 2008. godine, kada je bila još na fakultetu, kao recepcioner u hotelu Courtyard Marriott u Bostonu. Tamo je provela četiri godine i stekla mnogo iskustva u različitim segmentima ove industrije. Napustila je Boston na šest meseci kako bi završila praksu u prodaji i marketingu u prestižnom hotelu Langham London. Nakon njenog završetka, Dunja se vratila u Boston i završila menadžerski trening u hotelu Le Meridien. U periodu od 2012. do 2015. godine, radila je kao menadžer prodaje u dva bostonska hotela – Boston Marriott Newton i Hyatt Regency Cambridge. Član je Srpske asocijacije menadžera.

  Sa željom da svoje iskustvo i znanje primeni i unapredi u Srbiji, Dunja je odlučila da se prijavi u Marriott lanac za poziciju direktora prodaje i ubrzo nakon toga se preselila u Beograd. Zajedno sa svojim kolegama, otvorila je prvi hotel ove globalne kompanije u Srbiji. Tražeći novi izazov, ona je prihvatila poziv da se pridruži Hiltonovom timu u Beogradu kao direktor prodaje. Trenutno radi u ovom visokorangiranom hotelu u centru grada, koji ima 242 sobe, spa centar, tri restorana i 11 sala za konferencije i događaje.

  Zašto ste odlučili da dođete u Srbiju?

  Živela sam u SAD i jako sam volela da dolazim ovde. Smatram da smo kao narod pametni, vredni i da i te kako može da se živi i radi ovde. Uradila sam to najvise zbog sebe, a delimično i zbog toga da dokažem ljudima da se ovde može izgraditi karijera i da može čovek biti uspešan gde god to poželi uz upornost, rad i trud.

  Šta ste želeli da budete kad ste bili mali?

  Detektiv. Stalno sam čitala knjige Agate Kristi. „Ten Little Indians” mi je omiljena.

  Omiljeni predmet u školi?

  Geografija i jezici, učila sam francuski i španski. U Americi smo, nažalost, imali samo jednu godinu geografije, pa sam volela da istražujem mape sama.

  Poslovni uzor?

  Ne postoji osoba koju bih posebno izdvojila kao svoj uzor. Generalno se divim ljudima koji su prošli kroz razne faze i pozicije da bi dostigli svoje najveće uspone u karijeri i onima koji se ne plaše rizika.

  Izvor: BIZLife magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE