Bezos u danu izgubio 14 mlrd. USD i pao sa trona

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bezos u danu izgubio 14 mlrd. USD i pao sa trona

  Džef Bezos više nije najbogatija osoba na svetu. Nakon prijavljivanja poslovnih rezultata u drugom kvartalu, akcije Amazona pale su za 7,6 odsto, pa je Bezos kao najveći akcionar najviše i izgubio – 13,9 milijardi dolara.

  Sada se na tron najbogatijih ponovo popeo francuski tajkun Bernar Arno.

  Uprkos tome što su i akcije Arnoovog konglomerata LVMH pale za 1,4 odsto, najbogatiji Evropljanin siromašniji je za “samo” 2,9 milijardi dolara, pa je ovu nedelju zatvorio sa procenjenih 192,9 milijardi dolara ličnog bogatstva.

  Arno i Bezos su se u maju i junu smenjivali na prvom mestu, ali je osnivač Amazona poslednjih 50 dana sedeo na tronu.

  Francuz je tokom prošle pandemijske godine uvećao svoje bogatstvo za više od 100 milijardi dolara, ali njegov konglomerat ove godine, posebno od početka leta, stagnira sa poslovnim rezultatima.

  Arno poseduje 47 odsto akcija kompanije koja pod jednim krovom okuplja brendove poput “Luj Viton”, “Moët & Chandon”, “Kristijan Dior“, “Tiffany & Co”.

  Iako su akcije Amazona izgubile na vrednosti, kompanija nije zabeležila loše rezultate. Samo ne onoliko dobre koliko su se akcionari nadali.

  Američki džin prijavio je 113 milijardi prihoda, što je povećanje od 27 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, kao i 7,8 milijardi čistog profita.

  Međutim, Amazon predviđa da će prihodi u trećem kvartalu biti između 106 i 112 milijardi, što je ispod ranijih očekivanja od 119 milijardi dolara.

  Pad Amazonovih akcija takođe je uticao na bogastvo Bezosove bivše supruge Mekenzi Skot, koja je nakon razvoda dobila udeo u kompaniji. Izgubila je 4,6 milijardi, pa se sada njeno lično bogatstvo procenjuje na 56 milijardi dolara.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE