Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  struja, popust

  Bez poskupljenja struje za privredu do kraja avgusta

  Vlada Srbije preporučila je Elektroprivredi Srbije (EPS) da zadrži važeće cene od 75 evra po megavatsatu za komercijalne kupce i 97,50 evra za rezervno snabdevanje do 31. avgusta ove godine.

  Vlada je na sednici usvojila Fiskalnu strategiju za 2023. godinu sa projekcijama za 2024. i 2025, kojom se obezbeđuje ostvarivanje osnovnih ciljeva Vlade u definisanju ekonomske i fiskalne politike i uravnoteženje makroekonomske i fiskalne pozicije države, a imajući u vidu razmere zdravstvene i ekonomske krize izazvane koronavirusom u 2020. i 2021. godini, saopšteno je iz Vlade.

  Imajući u vidu drastično poskupljenje električne energije na berzama u poslednjih nekoliko meseci, Vlada Srbije usvojila je Zaključak kojim se Javnom preduzeću Elektroprivreda Srbije preporučuje da se rezervno snabdevanje električnom energijom krajnjih kupaca koji nemaju pravo na garantovano snabdevanje, u periodu od 1. jula do 31. avgusta 2022. godine obavlja po ceni od 97,50 evra/MWh bez PDV, a kako se ne bi ugrozilo poslovanje i privredni ambijent u Srbiji.

  Takođe, u cilju zaštite tržišta, privrede i sigurnosti građana, Vlada Srbije donela je odluku da u istom periodu, od 1. jula do 31. avgusta 2022. godine, cena električne energije kupcima na komercijalnom tržištu bude 75 evra/MWh bez PDV. Preporučene cene iste su kao i one donete krajem prošle godine sa rokom važenja do 30. juna.

  Strategija predstavlja osnovni dokument vlade u pogledu utvrđivanja fiskalne pozicije zemlje i definiše projekcije celokupnog fiskalnog okvira u periodu od 2023 do 2025. godine, odnosno ukupne prihode, rashode, deficit i javni dug sektora države.

  Izvor: Agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE