Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Inicijativa Jedna karta – jedno drvo: U prolećnoj sadnji posađeno 19. 050 sadnica

  Koliko je važna zaštita životne sredine, očuvanje i obogaćivanje zelenih površina pokazali su svi posetioci ovogodišnjeg Serbia Open 2022 teniskog turnira.

  Samo mesec dana nakon završetka najvećeg sportskog događaja u zemlji, 14 gradova bogatije je za 19 050 sadnica, koje krase različite lokacije na kojima građani Srbije mogu još više da uživaju.

  Zahvaljujući akciji “Jedna karta – jedno drvo“, u okviru koje je planirano da se za svaku prodatu kartu posadi jedno drvo u gradovima širom Srbije, ozelenjavanje naše zemlje je počelo. Sadnja više od 40 .000 sadnica na oko 100 hektara biće realizovana u dva dela – prva prolećna sadnja je završena, dok se nastavak pošumljavanja zelenih površina očekuje na jesen.

  „Veoma sam ponosan što smo zahvaljujući posetiocima ovogodišnjeg Serbia Open turnira uspeli da ovu akciju sprovedemo u delo i što će na kraju godine više od 40 000 sadnica krasiti parkove, zelene površine, prostore blizu vrtića i škola širom Srbije. Zajedno smo pokazali koliko je važno pokretanje inicijativa koje imaju za cilj povećanje ekološke svesti građana kao i da, pored sporta i zdravog života, možemo da promovišemo i pozitivan odnos prema životnoj sredini i utičemo na njeno očuvanje. Akcija “Jedna karta – jedno drvo“ i činjenica da su građani prepoznali njen značaj, motivisala nas je da nastavimo sa ovakvim projektima u budućnosti, kako bismo pokazali da sportske manifestacije mogu da imaju odgovoran odnos prema društvu i okolini u kojoj živimo“, istakao je Đorđe Đoković, direktor turnira Serbia Open 2022.

  U prolećnoj sadnji najveći broj sadnica posađen je u Zrenjaninu – 3. 500, zahvaljujući kojima je dat dodatni doprinos pošumljavanju površina u najvećem gradu Centralnog Banata. U Nišu je pored Morave, na očišćen deo priobalja, posađeno . 2000 sadnica koje sada krase Serbia Open obalu platana. Bačka Topola je sa 1. 500 sadnica napravila najlepšu uvertiru za nastavak sadnje na jesen, u okviru koje će se ozeleneti novi park.

  Zahvaljujući prolećnoj sadnji Novi Sad i Pančevo bogatiji su za 2.000 sadnica, Kula za 1.200, Kraljevo, Požarevac, Šabac, Smederevo i Lazarevac za po 1.000, Leskovac za 750. U Kragujevcu je posađeno 600 sadnica, a u Koceljevi 500.

  Sa ciljem da se ozeleni ukupno oko 100 hektara površina širom naše zemlje, sadnja se nastavlja i na jesen.

   

   

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Serbia Open

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE