Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Energija Marsa

  Kako da uskladite svoje poslovne kalendare sa energijom Marsa?

  Piše: Aleksandra Panić, vlasnica studija za razvoj kreativnosti,joge i astrologije Flower Moon Practice

  Aleksandra Panić

  Aleksandra Panić

  Planeta Mars je dugo interpretirana kao odraz maskuliniteta. Mnogi astrolozi i danas kroz poziciju i prirodu Marsa traže izraz „muške energije” ili „muškog principa”. Neki mu čak pripisuju i izvor sile ili agresije. Istina je da energija nema rod, a nemaju je ni planete. Energija ne može sama po sebi da bude dobra ili loša. Ove binarne konstrukcije moramo da zaboravimo. Planeta Mars jeste dobila ime po Marsu, rimskom bogu poljoprivrede i rata, no njegova je uloga u starom Rimu bila da osigura mir i prosperitet. Uloga planete Mars u našim ličnim kartama, ili kartama naših kompanija, jeste da nam pruži usmerenje. Naša energija stvaranja nema rod. A karakter, pozicija i interakcija našeg Marsa sa drugim nebeskim telima određuje gde, kako, kada i zašto ćemo tu energiju usmeriti kako bismo stigli do željenog cilja.

  Putanja Marsa oko Sunca duga je dve godine, što znači da će Marsova energija pokrenuti određeni znak i određeno polje u našim ličnim kartama svake druge godine. Shodno tome, prateći astrološki kalendar, možemo precizno da planiramo usmerenje ove energije kako bismo se približili svojim ciljevima.

  U daljem tekstu ispratićemo kretanje Marsa po znacima u kojima će boraviti do kraja 2022.

  Kada uspemo da preklopimo svoj poslovni kalendar, koji uključuje pokretanje novih ili zaokruživanje postojećih projekata, sa kalendarom kretanja Marsa, osetićemo čarobnu lakoću u protoku i direkciji energije.

  Mars u Ribama od 15. aprila do 25. maja 2022.

  U trenutku dok pišem ovaj tekst, Mars, Venera, Jupiter i Neptun dele kuću u Ribama, te svako vuče na svoju stranu. Jupiter i Neptun su domaćini, jer vladaju ovim sazvežđem, a Mars i Venera njihovi gosti, koji se u ovom trenutku i ne osećaju obasjani pažnjom, već su tu da pomognu projektu ekskavacije snova, koji su Jupiter i Neptun već započeli. Budući da nam je Sunce u hedonističkom Biku, a proleće u punom cvatu, maj je savršeno vreme da dugo spavate i intenzivno sanjate. Mars usmerava energiju ka vašem unutrašnjem svetu, a unutrašnji svet uvek krije magiju. Divan period za umetnike i ljubitelje umetnosti, koji će se, uz pomoć Marsa u Ribama, okrenuti stvaranju.

  Na ličnom planu: Pozdravite želju da saznate nešto više o samoj astrologiji, da konačno krenete na jogu ili probate čas meditacije. Možda ćete se javiti onom psihoterapeutu čiju posetnicu već mesecima čuvate u fioci. Vaš um je beskonačna i plodna njiva, po kojoj se Mars (bog poljoprivrede) upravo kreće.

  Na poslovnom planu: Organizujte timski brainstorming i zapišite sve božanstvene ideje koje vaše kolege imaju – možda se u jednoj od njih krije budući uspeh vašeg tima ili kompanije.

  Mars u Ovnu od 25. maja do 5. jula 2022.

  Ulazak Marsa u sazvežđe Ovna upravo se događa. Svake druge godine Crvena planeta se vrati kući. No, Mars kod kuće neće leći na kauč i upaliti Netfliks, već će nas sve isterati napolje i pokrenuti nas na akciju. Mars u Ovnu poseduje energije kao sve planete zajedno. Ali budite pažljivi sa ovakvim poklonom. Potrebno nam je precizno odredište. Bez odredišta, snažna a neusmerena energija raspršiće se na sve strane i napasti vas i iznutra. Ovakvo razbacivanje energije može u nama prouzrokovati epizode besa i očaja, a u očima drugih možemo delovati agresivno.

  Kako da se snađemo sa intenzitetom energije? Imajte na umu da Mars u Ovnu predstavlja i ratnicu i sportistu. Oba arhetipa kriju želju za ličnom pobedom, a za svaku pobedu nam je potreban cilj, kao i svakodnevni rad i određena taktika. Počnite već danas da zapisujete cilj(eve) za jun, a zatim osmislite okviran dnevni plan i taktiku rada. Kada Mars uđe u Ovna, krenite ka cilju. Zapamtite: takmičite se samo sa sopstvenim egom.

  Mars u Biku od 5. jula do 20. avgusta 2022.

  Ulazak Marsa u sazvežđe Bika na ličnom planu ogleda se kroz usmerenje naše energije ka čulnim uživanjima. Hrana, piće, sunce, dodiri, miris mora i borova – jednom rečju: leto. Svakako, jedan deo leta imaćemo prilike da budemo pravi hedonisti i zadovoljimo želje Marsa u Biku. No, odmor ne traje dva meseca (osim za neke od nas koji još uvek imamo raspust), te bi bilo dobro da iskoristimo ovu čulnu poziciju Marsa i u poslu. Da pojednostavimo: Mars u Biku usmerava energiju ka materijalizaciji projekta i voli da nadgleda realizaciju ideje u konkretan, opipljiv i čulima saglediv proizvod. Kad kažem „proizvod”, ne isključujem ni onaj intelektualni, na primer, kurs koji želite da pokrenete u septembru. Mars u Biku interesuje svaki sadržaj koji možemo da prodamo. A lekcija koju ćete svakako naučiti od boravka Marsa u ovom sazvežđu jeste da je novac realizacija energije.

  Direktan Mars u Blizancima od 20. avgusta do 30. oktobra 2022.

  Kad Mars u svom direktnom kretanju uđe u znak Blizanaca, odjednom osetimo želju za komunikacijom. Osetimo želju da se rečima bolje izrazimo, da podelimo sa drugima svoje mišljenje. Vazdušni znaci – naročito Blizanci, koji inače nemaju zadrške da kažu šta misle – možda neće osetiti tako značajnu promenu energije (osim ako ne počnu da pričaju previše i zbog toga oteraju sagovornike). No, zemljani znaci: Bik, Devica i Jarac, kao i vodeni: Rak, Škorpija i Ribe, svakako će osetiti da ih Mars usmerava izvan zone komfora. Iskoristite ovaj period, tako povoljan i plodan za komunikaciju, da usmerite svoje misli i reči (izgovorene i napisane) tamo gde su vam potrebne. Mars u Blizancima je pogodan trenutak za pokretanje podkasta ili Jutjub i Vimeo kanala ili sličnih projekata u kojima možete da iskoristite mogućnosti novih medija za usmerenje komunikacije.

  Retrogradni Mars u Blizancima od 30. oktobra do 31. decembra 2022.

  Šta se dešava kada Mars, planeta usmerenja energije, akcije i volje, na trenutak zastane i krene u rikverc? Retrogradno kretanje Marsa pratimo svake druge godine u trajanju od 80 dana. Kao i retrogradna kretanja drugih planeta, ni hod Marsa unazad nije znak loše sreće niti iznenadnog zaustavljanja progresa. Ovo usporenje je prilika da određenim projektima ili određenim fazama projekta posvetimo više pažnje, da u određeno polje, temu ili problem uđemo dublje, da se poigramo detaljima.

  Budući da je retrogradno kretanje Marsa ove jeseni u znaku Blizanaca, koji vladaju rečima – izgovorenim i napisanim, ovaj period je, zapravo, savršen trenutak da konačno napišete ili uredite svoje internet stranice, dugoročne projekte, poslovne planove, komunikacijske planove, svoj brand book, da napišete sadržaj za nove marketinške kampanje ili pak da napišete ili uredite knjigu o kojoj već duže vreme razmišljate. 

  Izvor: BIZLife Magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE