Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Alibaba u Zadru gradi centar za celu Evropu i filmski studio?

  Kineska kompanija za onlajn trgovinu Alibaba želi da u Zadru napravi distributivni centar za čitavu Evropu, piše Zadarski list, pozivajući se na izjavu kineskog lobiste i predsednika Evroazijske poslovne asocijacije Davida Lekaja.

  Uprava internet giganta je, prema njegovim rečima, nedavno donela odluku o nastavku aktivnosti vezanih za poslovnu zonu Crno u Zadru, čime je taj grad, kako naglašava, ucrtan u katalog kineskih institucionalnih investitora.

  „Najveća marketinška prednost Alibabe krije se u besplatnoj dostavi. Međutim, mnogi naši sugrađani koji kupuju preko interneta su primetili najveći nedostatak takve trgovine, a to je relativno dug period od plaćanja do isporuke robe.“

  To Alibaba želi da premosti jednim velikim stovarištem u Zadru, rakao je Lekaj, dodajući da je, osim poslovne zone Crno, kompanija zainteresovana i za izgradnju filmskog studija.

  Lekaj navodi da je o tome nedavno razgovarao sa glumcem Radetom Šerbedžijom, koji je skloniji ideji da Rijeka bude lokacija novog filmskog studija, ali se navodno kompanija Alibaba već „zaljubila“ u Zadar.

  „Alibaba grupa ima u vlasništvu nekoliko filmskih studija, uglavnom u Holivudu, a ovo bi bio prvi takav posed u EU“, kaže Lekaj, dodajući da su Budimpešta i Srbija konkurencija Zadru u tom poslu.

  Izvor: RTS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE