Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sleteo prvi avion na aerodrom Rosulje, Vučić: Biznis avijacija najbrže raste

  Aerodrom Rosulje kod Kruševca danas je svečano otvoren za avio-saobraćaj u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

  Vučić je izjavio da „biznis avijacija raste najbrže u svetu“ i da je u taj aerodrom država uložila ukupno 478 miliona dinara.

  „Ovo će poboljšati turizam, ali i za povratak naših ljudi iz Švajcarske, Nemačke Austrije, da dođu u svoj Kruševac, u srce Srbije“, rekao je predsednik Srbije.

  Vučić nije isključio mogućnost da se osposobi aerodrom da i iz inostranstva može da se sleti malim avionima.

  „U Aerodrom Rosulje uložili smo 478 miliona dinara – toliko su platili građani Srbije“, naveo je Vučić.

  Aerodrom Rosulje Kruševac (YouTube)

  Aerodrom Rosulje, koji se nalazi na pet i po kilometara od centra Kruševca, namenjen je manjim letelicama, pre svega sportskim.

  Aerodrom se nalazi na visoravni Jasikovica i biće namenjen domaćem avio-saobraćaju, sa mogućnošću da postane međunarodni, koji bi se koristio i za putnički saobraćaj, ukoliko se za to ukaže potreba.

  Direktor Aerordroma Srbije Mihajlo Zdavković je objasnio je da će avioni ATR moći da koriste aerodrom tek u drugoj fazi, kao i da su Rosulje jedan od najlepših aerodroma tog tipa koji imamo u zemlji.

  Na aerodromu Rosulje, gde će biti održan i manji aeromiting, prisustvuju i ministar saobraćaja Tomislav Momirović, ministar policije Aleksandar Vulin, ministar odbrane Nebojša Stefanović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, kao i veliki broj građana koji nose zastave Srbije.

  aleksandar vučić

  Aleksandar Vučić (Beta)

  Predsednik je prvo obišao hangar u kojem su izložene letilice, a nakon toga će prisustvovati mini aeromitingu u kome će učestvovati nekoliko aviona i helikoptera, kao i padobranci.

  Aerodorom na površini od 40 hektara

  Aerodrom se prostire na površini od 40 hektara i uz aerodromsku zgradu i hangar poseduje rulnu stazu i pistu dužine 820 metara.

  Javno preduzeće „Aerodrom Rosulje“, koje je od 1995. poslovalo pod nadležnošću lokalne samouprave početkom 2020. prešlo je u nadležnost republike, postalo je deo preduzeća „Aerodromi Srbije“.

  Aerodrom Rosulje Kruševac (YouTube)

  Tokom prethodne dve godine, prema podacima „Aerodroma Srbije“, država je u izgradnju „Rosulja“ uložila oko 340 miliona dinara. Izgradjeni su poletno-sletna pista, staza za rulanje, hangar, pomoćne staze, sav kompleks je ograđen.

  Oko aerodroma je urađen patrolni put, što je predviđeno najvišim bezbednosnim standardima.

  Izvor: Beta

  Foto: Screenshoot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE