Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Automobilski div povlači 2.700 novih automobila zbog bizarnog razloga

  Ovo je samo još jedan u nizu problema s kojima se Toyota suočava u poslednje vreme.

  Samo dva meseca nakon lansiranja, iz Toyote su objavili kako povlače 2.700 električnih automobila bZ4X i to zbog prilično bizarnog razloga – tokom vožnje mogu im ispasti točkovi. Naime, pokazalo se kako se već nakon malog broja pređenih kilometara šrafovi na točkovima mogu olabaviti i to do tačke u kojoj bi se mogli odvojiti u vožnji.

  Naravno, ne treba naglašavati kolika je opasnost takvog problema, a nakon povlačenja gotovo svih do sada proizvedenih modela, Toyota je pokrenula istragu. Osim Toyote, koja je najveći proizvođač automobila na svetu, povlačenje automobila najavio je i Subaru, kompanija u kojoj Toyota ima 20 odsto udela.

  Povučeno je oko 2.600 komada modela Subaru Solterra, njihovog prvog električnog automobila koji je razvijen u saradnji sa Toyotom i s čijim modelom bZ4X deli većinu komponenata.

  Toyota (Logo)

  Christopher Richter, analitičar u CLSA, ovu situaciju je nazvao sramotnom. Podsetio je kako su svi jako dugo vremena očekivali da Toyota predstavi električni automobil za globalno tržište, a kada su ga napokon predstavili, odmah ga moraju povući.

  Ovo je samo još jedan u nizu problema s kojima se Toyota suočava u poslednje vreme, a koji uključuju smanjenje proizvodnje zbog nestašice čipova i kašnjenja globalnih lanaca nabavke te zbog pritisaka investitora upravo zbog kašnjenja s planom elektrifikacije zbog čega kompanija prilično kaska za konkurencijom.

  Električni autmobili

  Automobili (Pixabay)

  Ono što je ipak pozitivno u celoj priči s povlačenjem vozila je što nije reč o nekom problemu sa sistemom za električna vozila, već je reč o mehaničkom kvaru čiji popravak verojatno neće biti skup, preneli su na Reutersu razmišljanje Richtera. Takođe, dobra je vest što do sada nije zabležen nijedan slučaj nesreće zbog problema s točkovima.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE