Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  6 knjiga koje vam top direktori Džef Bezos, Bil Gejt i Tim Kuk preporučuju

  Nema sumnje, ako želite da napredujete, morate da pročitate što je moguće više knjiga. Kao što su strani mediji već pisali, Bil Gejts pročita oko 50 knjiga godišnje, a Mark Zakerberg oko 24. „Pobednik“ je Voren Bafet, koji potroši oko 80 odsto svog dana na čitanje.

  Praznici nam uskoro stižu, iskorisitite to vreme da čitate preporuke nekih od najuspešnijih ljudi na svetu.

  Preporuka Džefa Bezosa (Amazon): „Ostaci dana“, Kazuo Išiguro (1990)

  Kazuo Išiguro vrhunskim književnim umećem oslikava jedan svet u nestajanju, kroz sudbinu čoveka koji u ostacima dana na jedan setno melanholičan način govori o tragici života, neostvarenoj ljubavi dužnosti, dostojanstvu i odanosti. S finom ironijom i bez trunke sarkazma, Išiguro majstorski uspeva da dočara specifičnost engleskog humora, prezir prema američkim novotarijama ili razmišljanja o odanosti i vernosti.

  Preporuka Bila Gejtsa (Microsoft): „Srce“, Majlis de Kerangal (2016)

  Gejts je čitao ne-fikcijske knjige, uglavnom stručne, sve dok mu jednog dana njegova žena, Melinda Gejts, nije preporučila ovu knjigu. Rekla je „Različita je od svih knjiga koje si do sada čitao.“ I Gejtsu se veoma dopala.

  Preporuka Tima Kuka (Apple): „Competing Against Time: How Time-Based Competition Is Reshaping Global Markets“, Džordž Stak (2003)

  Prema pisanju stranih medija, ovo je Kukova najomiljenija knjiga, a brojne primerke pozajmljivao je kolegama i zaposlenima. Autori opisuju kako pametno korišćenje vremena može da napravi veoma značajnu razliku između uspeha i neuspeha. Dajte klijentima šta žele, kada žele, ili će to uraditi vaša konkurencija.

  Preporuka Satje Nadele (Microsoft): Dawn of the New Everything: Encounters With Reality and Virtual Reality, Jaron Lanier (2017)

  Iako knjiga izlazi iz štampe 21. novembra, zahvaljujući primerku koji je Nadela dobio ranije, sada imamo priliku da čitamo preporuku. Ovo je veoma topla ljudska priča o rođenju virtualne realnoste.

  Dru Hjuston (Dropbox): Sam Walton: Made in America, Sem Volton (1993)

  Neprikosnoveni kralj trgovine kasnog XX veka, Sem Volton, deli svoje misli o građenju „Walmart“ carstva, i to na iskren i otvoren način, uz pomoć svakodnevnog jezika.

  Indra Nuji (PepsiCo): The Road to Character, Dejvid Bruks (2016)

  Ovo je jedna od najboljih i najuticajnijih knjiga 2016. godine, prema pisanju stranih medija. Nuji je rekla kako ju je ova knjiga inspirisala da razmišlja o sebi i da se preispituje, jer kako kaže „građenje karaktera važno je isto koliko i građenje karijere.“

  Izvor: BIZLife/Inc.com

  Foto: Pixabay

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE