Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Svaki peti Nemac nema novca za sedmodnevni odmor

  Svaka peta osoba u Nemačkoj (22,4 posto) ima premalo novca da bi sebi jednom godišnje mogla da priušti sedmodnevni odmor, proizlazi iz podataka koje je predsednik levičarske frakcije u nemačkom Bundestagu Ditmar Barč zatražio od Evropske statističke agencije Eurostat.

  Posebno kod osoba s decom značajno se povećava statistički rizik da ne mogu da priušte nedelju dana odmora.

  Četiri od deset samohranih roditelja (42,2 posto) za to nemaju dovoljno novca. Za parove rizik od siromaštva raste s brojem dece. Sedmodnevni odmor ne može sebi da priušti 18,1 posto parova s ​​jednim detetom. S troje i više dece stopa raste na 29,4 posto, prenosi Fenix magazin.

  Parovi bez dece s jednim partnerom starijim od 65 godina imaju najmanji rizik od siromaštva. U ovoj godini 15,9 posto ljudi nema novca za odmor, prenosi N1 Zagreb.trgovinski deficit

  „Letnji odmor je vreme putovanja. Za milione dece i porodica to je, nažalost, samo daleki san. Činjenica da mnogim samohranim roditeljima i porodicama nedostaje novca čak i za najkraće putovanje pokazuje da moramo učiniti više za decu i porodice u našoj zemlji. Svako dete i svaka porodica treba jednom godišnje daleko od svoja četiri zida da imaju priliku da napune baterije i dožive nešto novo“, poručio je Barč.

  „Treba razmisliti o tome i pronaći rešenje kako inflacija ne bi dodatno pogoršala problem. Inflacija će dodatno povećati jaz između onih koji će otići na godišnji odmor i onih koji će ostati kod kuće. Umesto kontinuiranog ograničavanja plata, u sadašnjoj krizi potrebno je snažno rešenje za plate i brzu osnovu za sigurnost dece. Deca imaju samo jedno detinjstvo“, dodao je Barč.

  Nemci štede na mnogo čemu, pa čak i na HRANI, ali evo čega se NE ODRIČU

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE