Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nemci štede na mnogo čemu, pa čak i na HRANI, ali evo čega se NE ODRIČU

  Poskupljenja su dovela do toga da Nemci štede više nego inače – i to hrani i, na primer, sredstvima za higijenu, a biraju i jeftiniju odeću. Međutim, na putovanjima ovog leta nema stezanja kaiša, rekli su istraživači tržišta iz kompanije GfK.

  Koliko ljude pogađa inflacija posebno se vidi pri kupovini namirnica i proizvoda za negu, kazao je jedan od istraživača dodajući da je od januara do maja bio veliki pad prometa.

  Trgovci su prodali 8,2 odsto manje mesa i mesnih prerađevina, 8,5 odsto manje svežeg voća i povrća, dok je prodaja hleba i peciva pala za sedam odsto.

  Međutim, Nemci ne štede samo uzdržavanjem od kupovine. Sada više traže popuste i jeftinije brendove čiji je udeo u ukupnoj prodaji u prva tri meseca ove godine porastao za 34,6 odsto.

  Za 36 odsto nemačkih potrošača trenutno je najvažnije merilo cena.

  Na putovanjima ipak nema štednje

  I dok supermarketi i drogerije imaju pad prodaje, kod putovanja je upravo suprotno – rekli su u GfK.

  Ljudi su posle više od dve godine pandemije željni putovanja. Broj rezervacija za individualne aranžmane je kao u poslednjoj sezoni pre zaraze, a ponegde i veći.

  Za vreme pandemije je pala i potražnja odeće, ali potrošači sada traže jeftiniju garderobu. Prosečna cena koju je potrošač platio u maju je bila nešto niža nego istog meseca 2019.

  Nemci se više plaše poskupljenja nego zaraze

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE