Zorana Mihajlović traži "insajdere" u Srbijagasu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zorana Mihajlović traži “insajdere” u Srbijagasu

  Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, izjavila je da će zatražiti od nadležnih organa i Državne revizorske institucije da se pozabave poslovanjem Srbijagasa i pozvala zaposlene u ovoj i drugim povezanim firmama da dostave Ministarstvu sve informacije koje poseduju o njihovom poslovanju i problemima.

  Ona je, kako je saopštilo ministarstvo, odgovarajući na pitanja novinara u Novom Miloševu o problemima u gasifikaciji Šida, rekla da je to ozbiljno pitanje u velikom broju gradova i opština.

  “Tražićemo da se proveri poslovanje kompanije. Gasifikacija Šida obećana je pre više od deset godina i rokovi za puštanje u rad nisu ispoštovani. Rokovi su se menjali četiri puta, najpre 2016, 2017, pa 2020. i sada imamo novo obećanje za 2021. godinu”, navela je ona.

  Dodala je da nisu urađene sve studije.

  “U pitanju je vrednost projekta od 16 miliona evra, a uvidom u poslovanje kompanije koja projekat treba da realizuje došli smo do podatka da imaju jednog zaposlenog.”

  Država hoće da ulaže u gasifikaciju, ali moraju da postoje jasan plan, analize i studije kako u vezi lakoće priključenja, tako i efikasne izgradnje mreže. A ovako kako je Srbijagas radio i radi, to je na štetu građana, rekla je Mihajlović, prenosi se u saopštenju.

  Izvor: Agencije

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE