Zlatibor je rekostrukcijom jezera postao "srpski Las Vegas" (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zlatibor je rekostrukcijom jezera postao “srpski Las Vegas” (FOTO)

  U srcu Zlatibora, najvećeg turističkog centra u Srbiji, krajem aprila počeli su radovi na rekonstrukciji Kraljevog trga.

  Za vreme radova Zlatibor je ostao i bez jezera na Kraljevom trgu, jer je u sklopu radova predviđena i njegova rekonstrukcija.

  U planu je bilo izmeštanje kišnog kolektora i izgradnja optočnih kanala, koji će sprečiti da površinske i bujične vode prljaju jezero.

  „Od sada će se jezero puniti čistom izvorskom vodom. Biće odrađeni i dodatni radovi na čišćenju i sređivanju, postavljena plutajuća bina. U samom centru zameniće se i dopuniti dotrajale instalacije, vodovodna i kanalizaciona mreža. Vrednost radova iznosiće oko dva miliona evra, jer uvek dodajemo još neke sadržaje. Novac smo obezbedili iz opštinskog budzeta i uz pomoć kompenzacije sa investitorima koji svoja sredstva ulažu u Zlatibor“, rekao je tada predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović.

  Upravo zbog promene planova u hodu i dodavanja novih sadržaja, rok do kraja jula predviđen za završetak radova, pomeran je, te je tek početkom decembra zlatiborsko jezero počelo da se puni vodom.

  „Na Zlatiboru su u toku završni radovi na uređenju centra, a u petak je počelo punjenje jezera, izvorskom vodom iz dvebušotine koje se nalaze u neposrednoj blizini, i taj postupak će trajati dve nedelje, dok će se uporedo sa punjenjem jezera postaviti i zaštitna ograda, kao i klupe po samom obodu jezera“, saopštila je Informativna služba Opštine Čajetina.

  Međutim, fotografije rekonstruisanog jezera izazvale su buru na društvenim mrežama. Naime, slikano po danu jezero izgleda sasvim normalno i lepo, međutim, kada padne noć pretvara se u – Las Vegas.

  Po dnu jezera postavljena je dekorativna rasveta, u obliku zvezdanog neba, kao i svetlosni snopovi koji imaju mogućnost promene boje svetlosnih efekata. Takođe, oko jezera postavljene su prskalice te jezero više podseća na neproporcionalnu fontanu negu na jezero.

  Kako su saopštili iz Informativne službe Opštine Čajetina te bočne prskalice upotpuniće izgled jezera do proleća sledeće godine, kada je predviđeno i postavljanje fontane.

  Opština Čajetina

  Opština Čajetina

  Opština Čajetina

  Opština Čajetina

  Opština Čajetina

  Da li se vama dopada novi izgled zlatiborskog jezera?

  Izvor: BIZLife

  Foto: screenshot/TW

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE