Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ziđin tužio aktiviste sa Starice i – izgubio

  Osnovni sud u Majdanpeku odbio je kao neosnovan tužbeni zahtev kompanije Srbija Ziđin Koper protiv grupe aktivista iz Majdanpeka koji su prošle godine pokušavali da spreče miniranje osmog brda na planini Starici.

  U presudi se navodi da kompanija nema osnova da tereti aktiviste za uznemiravanje prava svojine Srbija Ziđin Kopera, jer sama ta kompanija nije vlasnik parcele na kojoj je izvodila radove, već je to država Srbija, objavio je portal nova.rs.

  Aktivisti su zadovoljni što je sud stao na njihovu stranu, mada ističu da je kasno za taj deo planine.

  Međutim, veruju da ova odluka može da im bude „vetar u leđa“ da se spase bar deo Majdanpeka i okoline i najavljuju da će tražiti odgovornost nadležnih za sve ono što se dešavalo na Starici tokom prošle godine.

  Irena Barbulović iz udruženja građana „Ne dam! Nu dau“ podseća da je kompanija Srbija Ziđin Koper tužila devet aktivista u avgustu 2022. godine, tražeći od njih da prestanu sa uznemiravanjem njenog prava svojine nad parcelom 624/1 jer su ulazili i zaustavljali rad mašina.

  ziđin

  Starica (screenshot)

  Aktivisti su na jednom od vrhova planine Starica sredinom prošle godine napravili kamp da bi telima zaštitili planinu od rušenja. Na to su se odlučili nakon što je početkom juna 2022. počelo rušenje osmog brda, i to bez obaveznog obaveštavanja građana i sirena za upozorenje.

  Najbliža naselja je tom prilikom zasulo kamenje i prašina, zbog čega su građani tvrdili da se rušenje vrši i bez adekvatnih mera zaštite.

  U presudi osnovnog suda u Majdanpeku se navodi da je sud uvidom u katastar utvrdio da je stopostotni vlasnik pomenute parcele Republika Srbija, a ne kompanija koja se prigovorom žali da je je povređeno pravo njeno pravo na svojinu.

  Izvor: Nova.rs

  Foto: Beta, screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE