Ziđin: "Jama" nije zatvorena, ZBOG BUKE zaustavljeni radovi na oknima

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ziđin: “Jama” nije zatvorena, ZBOG BUKE zaustavljeni radovi na oknima

  Kompanija Ziđin koper Srbija saopštila je da je po nalogu rudarske inspekcije zbog buke obustavila izgradnju novih ventilacionih okana za rudnik “Jama” i reagovaće u skladu sa predstavkama građana koji žive u blizini mesta gde će se ta okna graditi.

  “Ziđin je zaustavio pripremne radove prvenstveno zbog buke koja smeta meštanima, pošto je reč o nadzemnim poslovima, dok se eksploatacija rude bakra u rudniku ‘Jama’ nesmetano odvija duboko pod zemljom”, navodi se u saopštenju.

  Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da je nadležni rudarski inspektor krajem marta naložio obustavu svih rudarskih aktivnosti na izgradnji tri ventilaciona okna, servisnog okna i iskopa u rudniku “Jama” kompanije Ziđin koper.

  Pripremni radovi za izgradnju novih ventilacionih okana za rudnik, kako se navodi, nemaju nikakvu direktnu vezu sa rudarenjem u “Jami”, jer ono nikoga ne ugrožava.

  “Moramo zaštititi od buke porodice koje žive u blizini ventilacionih okana koja treba da budu izgrađena”, rekao je direktor Ziđina Đan Siming.

  Dodao je da se okna postavljaju blizu naseljenih mesta i zbog toga je važno da se sa ljudima razgovara i u kampanji “od vrata do vrata” pita šta to kompanija može za njih da uradi, a da ih ni na koji način ne ugrožava.

  Dodaje se da Ziđin, radi bolje cirkulacije vazduha u borskoj “Jami”, treba da izgradi jedno novo servisno i tri ventilaciona okna.

  Delegacija Rudnika bakra Bor, u čijem sastavu posluje rudnik “Jama”, već razgovara, kako se ističe, sa predstavnicima mesnih zajednica, na čijim teritorijama su postavljeni samo tornjevi za ventilaciona okna koja u budućnosti treba da budu izgrađena.

  Ziđin je od početka 2019. do kraja 2020. godine u zajednički projekat sa Vladom Srbije investirao oko 700 miliona dolara, od čega je gotovo 75 miliona uloženo u ekologiju i zaštitu na radu.

  U ove oblasti rada je za 2021-2022. planirano ulaganje dodatnih 20 miliona dolara.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE