Rio Tinto: Kompanija Jadar Lithium nije deo naše grupacije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rio Tinto: Kompanija Jadar Lithium nije deo naše grupacije

  Kompanija Rio Tinto povodom nedavnih objava u medijima u kojima se pominje da ta kompanija posredstvom kompanije Jadar Lithium počinje istraživanja na teritoriji Požege i Dobrinja, saopštila je da ta informacija nije tačna.

  “Kompanije Jadar Lithium i Rio Tinto su posebni entiteti. Rio Tinto ne radi na istraživanju koje se sprovodi u Požegi”, navodi se u saopštenju.

  Kako se dodaje, Rio Tinto posluje u Srbiji kroz svoju ćerku kompaniju Rio Sava Exploration doo (Rio Sava) koja je u fazi studije izvodljivosti samo jednog projekta u Republici Srbiji, a to je projekat Jadar u blizini Loznice.

  “Kompanija Jadar Lithium, koja se pominje u medijima kao neko ko je dobio dozvolu za istraživanje litijuma kod Požege nije povezana sa Rio Savom, niti posluje u okviru grupacije Rio Tinto. Ovaj podatak je proverljiv uvidom u Registar privrednih subjekata kod Agencije za privredne registre – gde se može videti da je jedini osnivač kompanije Jadar Lithium d.o.o. Beograd – Čukarica kompanija CENTRALIST PTY LTD, Hay Street 311, Subiaco WA 6008, iz Australije”, piše u saopštenju.

  Sa druge strane, kako navode, Rio Sava je deo rudarske multinacionalne kompanije Rio Tinto, i direktni osnivači su RIO TINTO MINERALS DEVELOPMENT LIMITED i RIO TINTO NOMINEES LIMITED oba registrovana na adresi St. James’s Square 6, London, SW1Y 4LD.

  Kao multinacionalna kompanija čijim se akcijama trguje na berzama u Londonu, Australiji i u Njujorku, Rio Tinto je u obavezi da sve svoje projekte, bez obzira na to u kom delu sveta se projekat sprovodi, objavi na svojoj internet stranici – https://www.riotinto.com/operations/projects. Na ovoj strani se može videti da je jedini projekat koji Rio Tinto sprovodi u Republici Srbiji – projekat Jadar u blizini Loznice.

  Rio Tinto je međunarodna kompanija koja svoje poslovanje obavlja u preko 35 zemalja.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE