Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Univerzal banka

  Zgrada Univerzal banke od 1.000 m2 u centru Beograda traži kupca

  Agencija za osiguranje depozita, objavila je danas, kao stečajni upravnik Univerzal banka a.d. Beograd,da na tenderu prodaje njenu imovinu.

  Na prodaju zgrade, zemljište, poslovni objekti

  Tako se na tederu raspisuju poslovni prostori, poljoprivredno i šumsko zemljište, stambeni zrade, a posebno se izdvaja objekat u Francuskoj ulici u Beogradu, nekadašnje sedište Univezal banke.

  Ova zgrada od 950 metara kvadratnih procenjena je na 1,85 miliona evra. Pored ove zgrade na parceli se nalaze i drugi manji objekti, a ukupna površina zemljišta iznosi 352 metara kvatratna.

  Zgrada poslovnih usluga u Šapcu prodaje se za više od 400.000 evra, dok su dve zgrade u Vitanovcu kord Kraljeva procenjene na skoro 250.000 evra.

  Među najjeftinijim nekretninama iz stečaja Univerzal banke prodaju se porodična zgrada u Crvenki za 17.500 evra, zemljište u Biljači kod Bujanovca ponuđeno je za 18.400 evra, dok su nekretnine kod Lazarevca procenjene na 17.600 evra.

  Na listi prodaje su i nekretnine u Kragujevcu, Kruševcu, Valjevu i Kraljevu.

  Na sajtu Agencije za osiguranje depozita navedeno je da pravo na učešće u postupku prodaje javnim prikupljanjem ponuda – tenderom mogu imati domaća i strana pravna i fizička lica, a nadmetanje je najavljeno za 24. decembar ove godine.

  Univerzal banka propala 2014. godine

  Beogradska Univerzal banka obustavila je svoje poslovanje 2014. godine kada joj je Narodna banka Srbije oduzela dozvolu za poslovanje sa obrazloženjem da je odluka doneta radi zaštite interesa deponenata i očuvanja stabilnosti finansijskog sistema, jer se finansijsko stanje banke znatno pogoršalo, i ugroženi su likvidnost i kontinuitet poslovanja.

  Tada je rečeno da je kapital ove banke bio ispod zakonskog minimuma, a ni akcionari nisu pokazali spremnost da sačuvaju banku.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE