Postavljen kamen temeljac za zgradu Palate pravde u Novom Sadu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Postavljen kamen temeljac za zgradu Palate pravde u Novom Sadu

  Ministarka pravde Maja Popović, ambasador i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre i gradonačelnik grada Novog Sada Miloš Vučević položili su danas kamen temeljac za zgradu Palate pravde u kojoj će biti smeštena krivična odeljenja Osnovnog i Višeg suda u Novom Sadu, kao i Osnovno i Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

  Reč je o važnom infrastrukturnom projektu, čija će realizacija unaprediti uslove rada pravosudnih organa i građanima znatno olakšati pristup pravdi, saopštila je Delegacija EU u Srbiji.

  Vrednost objekta 13 miliona evra

  Izgradnja novog, modernog i energetski efikasnog objekta finansirana je sredstvima EU u vrednosti od preko 13 miliona evra, dok će troškove njegovog opremanja snositi Ministarstvo pravde.

  “Vladavina prava dobija nov dom u Novom Sadu. Izgradnja Palate pravde pružiće ne samo koherentno radno mesto za sudove i tužilaštva već će takođe povećati efikasnost pružanja usluga. Efikasnija i delotvornija pravda od strane nezavisnog pravosuđa je kamen temeljac vladavine prava”, poručio je ambasador Žiofre.

  Nova zgrada projektovana je u skladu sa najvišim evropskim standardima i olakšaće pristup osobama sa invaliditetom i obezbediti bolju zaštitu svedocima i žrtvama krivičnih dela, dodao je Žiofre, pozdravljajući napore Vlade i Ministarstva pravde preduzete u cilju osnaživanja vladavine prava i jačanja nezavisnosti pravosuđa putem ustavnih amandmana.

  Vladavina prava značajna za evropski put Srbije

  Ministarka Popović rekla je da vladavina prava predstavlja značajan cilj u evropskom integracionom procesu, te da je od izuzetne važnosti da sudije, tužioci, zaposleni u pravosudnim organima, imaju dobre uslove rada.

  „Drago mi je što imamo priliku da još jednom budemo svedoci aktivnosti koje Ministarstvo sprovodi u cilju unapređenja rada našeg pravosuđa, uz podršku partnera iz Delegacije EU u Srbiji i grada Novog Sada”, izjacila je ministarka.

  Gradonačelnik Vučević istakao je da je Novi Sad na ovakav projekat čekao godinama i zahvalio se EU koja je, u okviru programa IPA 2017, obezbedila sredstva za njegovu realizaciju, te podsetio da je projekat korigovan radi očuvanja zelenih površina i najavio da će grad Novi Sad očuvati postojeća i zasaditi odrasla stabla u cilju unapređenja životne sredine.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Delegacija EU

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE