Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Beograd prodaje 5,5 ha kod Ade ciganlije za 27 mil. EUR

  Grad Beograd pustio je na javnu prodaju 5,5 hektara zemljišta na Čukarici kod Šećerane po početnoj ceni od 3,17 milijardi dinara, objavila je Gradska direkcija za građevinsko zemljište.

  Uz uplatu depozita od 10 posto početne cene prijave za javno nadmetanje podnose do 16. decembra, a javna prodaja zakazana je za 17. decembar.

  Gradsko građevinsko zemljište čija je površina 55.169 kvadratnih metara nalazi se uz Radničku ulicu, u neposrednoj blizini sportsko-rekreativnog centra „Ada Ciganlija”, Hipodroma i kulturno-istorijske i turističke celine Topčider.

  Lokacija se prema planskom dokumentu nalazi u površinama ostalih namena – komercijalne zone i gradski centri.

  Na lokaciji nisu dozvoljene komercijalne delatnosti kao što su šoping centri, hipermarketi, šoping molovi, stanice za snabdevanje gorivom, distributivni centri, veletržnice, skladišta, pijace, komercijalne garaže, a dozvoljene kompatibilne namene su sadržaji iz oblasti kulture i sportski objekti i kompleksi.

  57.605 dinara po kvadratnom metru

  Postojeći objekti od posebnog interesa za javnu službu za zaštitu spomenika kulture su kula osmatračnica – centar za video nadzor, kuća za stanovanje i dimnjak nekadašnje toplane.

  Ti se objekti zadržavaju, a dozvoljava se njihova restauracija, sanacija i revitalizacija.

  Početni iznos cene utvrđen je na osnovu procene tržišne vrednosti zemljišta i iznosi 57.605 dinara po kvadratnom metru, što je za kompleks ukupno 3.178.033.967 dinara.

  Zemljište će biti prodato investitoru koji ponudi najveću cenu, a ponuda mora biti ista ili veća od početne cene i kasnije se ne može umanjivati, piše Politika.

  Izvor: Politika

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE