Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zemunci pisali nadležnima: „Oko sokolovo“ KAŽNJAVA, a ljudi nemaju gde

  U poslednje dve nedelje veliki broj stanara Karađorđeve ulice u Zemunu dobio je po nekoliko kazni Komunalne milicije i sistema „Oko sokolovo“ zbog nepropisnog parkiranja. Iz tog razloga su predsednici skupština 15 stambenih zajednica koji predstavljaju više od 2.500 stanara uputili dve peticije i zahteve nadležnima u Skupštini grada.

  „Zahtevi koji su poslati su: uvođenje Zonskog sistema JKP Parking servisa, uklanjanje velikog broja automobila neregistrovanih duže od 6 meseci, prestanak sankcionisanja parkiranja na neparnoj strani ulica Stevana Markovića i Karađorđeva i parnoj strani Avijatičarskog trga, oslobađanje obeleženih parking mesta i plavoj zoni zauzetih od strane nelegalnih letnjih bašti i žardinjera“, navodi se u saopštenju stambenih zajednica Karađorđeve ulice 1-21.

  Kako se dalje navodi, iako masovno plaćaju mesečnu kartu za parkiranje u plavoj zoni, koja se proteže trotoarom parne strane Karađorđeve ulice, broj parking mesta i dalje ne pokriva osnovne potrebe građana iz ove ulice. Osim toga, kako kažu, 13-15 parking mesta je nelegalno zauzeto od strane privremenih lokala koji se nalaze uz ulicu.

  „Oko sokolovo“ NIJE POMOGLO

  Sa početkom upotrebe sistema „Oko sokolovo“, građani koji žive u Karađorđevoj su se ponadali da će problema sa parkiranjem biti rešeni. Međutim, dogodilo se suprotno.

  „Umestio da sankcioniše nesavesne vozače parkirane ispred kioska sa brzom hranom Komunalna milicija je sankcionisala stanare koji više decenija parkiraju na trotoaru neparne strane Karađorđeve ulice. Ovim smo svi bili zatečeni jer se znak koji je postavljen na početku Karađorđeve ulice (smer ka Beogradu) odnosi na parkiranje i zaustavljanje na kolovozu, s obzirom na značenje znaka u skladu sa ZOBS-om, bez dodatnog obaveštenja o zabrani parkiranja na trotoaru“, navodi se i dodaje da je navedeni trotoar pre nekoliko godina rekonstruisan tako da su ivičnjaci oko stabala postavljeni pod uglom u odnosu na ulicu i zgradu, upravo da bi stanari mogli da parkiraju vozila, omogućavajući kretanje pešaka.

  Oni naglašavaju i da parkiranje na trotoaru u Karađorđevoj ulici nije bilo prepoznato kao saobraćajni ili komunalni prekršaj poslednjih 40 godina, te da se kretanje pešaka odvijalo neometano.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Beta/Branislav Božić

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE