Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Željko Joksimović, Manja Grčić i RTV Pančevo zakupili Tanjug na deceniju

  Firma „Tačno“ iz Beograda je za 628.000 evra stekla pravo da u određenom vremenskom periodu koristi imovinska prava Tanjuga, prenosi Udruženje novinara Srbije (UNS) odgovor Republičke direkcije za imovinu.

  „U konkretnom slučaju ne radi se o prodaji Tanjuga, već o ustupanju iskorišćavanja drugih imovinskih prava, na određeni vremenski period, uz odgovarajuću naknadu, koja je iznad procenjene vrednosti utvrđene Izveštajem o proceni vrednosti svakog pojedinačnog imovinskog prava Javnog preduzeća Novinska agencija Tanjug“, odgovorili su UNS-u iz te direkcije.

  Prava da koristi žig, odnosno ime Tanjuga, kupila je firma „Tačno“ osnovana u novembru, pet dana pošto je oglašena prodaja žiga i imovinskih prava Tanjuga. Njeni osnivači su RTV Pančevo sa 60 odsto kapitala uz osnivački ulog od 600 dinara i „Minacord media“ sa 40 odsto kapitala sa ulogom od 400 dinara. Zakonski zastupnici „Minacord media“ su Željko Joksimović i Manja Grčić, dodaje se u saopštenju UNS-a.

  UNS podseća da je Akcionim planom za primenu Medijske strategije predviđeno je da prvi kvartal 2021. godine bude rok za okončanje privatizacije novinske agencije Tanjug.

  Novinska agencija Tanjug zvanično je ugašena pre pet godina, nakon što nije bilo zainteresovanih za privatizaciju, ali je nastavila da radi.

  Izvor: UNS

  Foto: YT/Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE