Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Avio-kompanija koja je napravila biznis bez IJEDNE LETELICE

  Tim kompanije Jet Test and Transport upravlja specifičnom globalnom avio-kompanijom čiji avioni lete u jednom smeru, bez putnika ili tereta.

  Naime, oni su specijalizovani za prevoz praznih letelica širom sveta.

  U vreme koronavirusa, kada su avioni brojnih kopanija prizemljeni do daljeg, suosnivač kompanije Steve Đordano i njegovi piloti jedni su od najzaposlenijih ljudi na nebu.

  Otprilike polovina svetske flote, koju čini više od 20.000 komercijalnih aviona, iznajmljuje se avio-kompanijama. Na kraju višegodišnjeg zakupa, avio-kompanija može da odluči da ponovo iznajmi avion ili ga vrati zakupodavcu.

  Tu stupa na scenu kompanija Jet Test and Transport.

  Zakup aviona je u procvatu. Ako posao propadne, avion se može povratiti i proslediti drugom klijentu. To je, po definiciji, mobilno sredstvo.

  „Kada se avion vrati od strane avio-kompanije na kraju zakupa, transportovaćemo avion ili do sledećeg kupca, ili u skladište ili na održavanje“, kaže Đordano.

  „To je otprilike polovina posla. A druga polovina je suprotna – iznošenje aviona iz skladišta ili iz objekta za održavanje i dovoženje novom klijentu.“

  Jet Test započeo je da radi 2006. godine, iako je Đordano počeo da prevozi avione nekoliko godina ranije. Jet Test funkcioniše baš kao mala avio-kompanija, ali sa jednom velikom razlikom – nema nijedan avion.

  Kao što samo ime kompanije govori, Jet Test izvodi i probne letove na avionima koji se vraćaju u službu nakon održavanja ili modifikacije, uključujući avione koji su započeli život kao putnički avioni i koji su promenili namenu za, na primer, transport tereta ili gašenje požara.

  Dok piloti u drugim avio-kompanijama mogu provesti godine leteći jednom vrstom letelice, piloti Jet Testa uživaju u upravljanju mnoštvom aviona.

  U ovoj kompaniji jedina stvar koja je konstantna je promena, pa tako njeni piloti konstantno „uskaču“ iz jednog u drugi tip aviona.

  „Imam 10 tipova letelica. Svaki od mojih partnera ima 10 ili 11 tipova, a većina naših pilota sa punim radnim vremenom, sa ugovorima i sa nepunim radnim vremenom ima najmanje pet. Kvalifikovani smo za upravljanje svakim avionom“, objašnjava Đordano.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE