Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Montenegro Erlajns više NE LETI

  Aviokompanija Montenegro Erlajns saopštila je da u celosti obustavlja planirani saobraćaj.

  Kako navode u saopštenju, usled novonastale situacije i odluke Vlade Crne Gore da u daljem periodu ne podrži postojanje ove avio-kompanije, koja negativno utiče na bezbednost nastavka odvijanja avio-saobraćaja, procenili su da je u pitanju nivo rizika koji Montenegro erlajns ne može da prihvati.

  „Bezbednost putnika, posade i vazduhoplova je prioritet kompanije od osnivanja pa do danas. Koliko god bi nastavak rada od par narednih dana mogao biti od pomoći našim putnicima da stignu na svoja odredišta, obavezni smo da ne odstupimo od procedura koje vazduhoplovstvo poznaje“, navodi se u saopštenju MA.

  Iz MA su kazali da su tokom 26 godina poslovanja prevezli preko 10 miliona putnika, i da je to dostignuće koje niko neće moći da ospori.

  MA je toliko godina ukupno poslovao, a “leteo“ 23 godine.

  Oni su, povodom tvrdnji da kompanija od 2016. godine nije vršila uplatu poreza i doprinosa na zarade zaposlenih, naveli „da je u 2020. godini MA izvršio uplatu Poreskoj upravi po osnovu poreza i doprinosa u ukupnom iznosu od 10.813.169,72 evra“.

  „Bitno je da podsetimo i na činjenicu da je MA do septembra 2020. godine, redovno izvršio sve uplate prema Aerodromima Crne Gore na ime pruženih usluga za obavljanje letačkih operacija tokom tog perioda 2020. godine.

  Naša obaveza je bila da učinimo sve da sačuvamo kompaniju i njene resurse, u uslovima nezapamćene krize i odsustva primene već donesenog Zakona. Uz sve probleme, uspevali smo do sada“, dodali su iz MA.

  Oni su se zahvalili putnicima za godine poverenja i izvinili se svima kojima će ova odluka o radu MA narednih dana i sedmica pričiniti probleme u organizaciji putovanja koja jesu ili planiraju da započnu.

  Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić saopštio je da će biti formirana nova nacionalna avio kompanija, a da se u skorom roku očekuje stopiranje letova Montenegro Erlajnsa (MA).

  Let u obliku srca

  Avion Montenegro erlajnsa je na letu iz Podgorice za Beograd u petak ujutro leteo putanjom u obliku srca. Na društvenim mrežama usledile su kritike, ali i poruke podrške na račun mladog kapetana Nikole Pavličevića.

  Let od Podgorice do Beograda YM-100 početo je tako što je kapetan došao na ideju da napravi posebnu rutu iznad Crne Gore. Rekonstrukcija rute leta se jasno može videti na sajtu za praćenje komercijalnih letova flightradar24.

  Inače, prema saznanjima CdM, letom je transportovana je iz Crne Gore beba stara samo 48 sati na operaciju srca u Beograd.

  Pilot Nikola Pavličević je kritičare, koji su ga optužili za neracionalnu potrošnju goriva, zamolio da „izračunaju koliko je i kome dužan“.

  On je u izjavi za podgorički portal CdM rekao da je let bila čista emocija isprovocirana brifingom, suzama i velikom ljubavlju prema kompaniji od posade i zaposlenih.

  „Poštujem svačije mišljenje, a uvažiću i vaše kritike. Neću da dužim, biću prilično precizan. Cena 1.000 kilograma goriva za današnji let je iznosila 470 evra, a ovo ‘kritično srce’ je potrošilo 700 kg. Molim vas da izračunate koliko sam i kome dužan“, poručio je mladi kapetan.

  „Neki kažu zatvor, neki 15.000 evra, naveo sam precizno koliko goriva i ljubavi je potrošeno danas, a ja sam spreman sve to da nadoknadim“, istakao je Pavličević i dodao da je to bio njegov najlepši let u karijeri.

  Izvor: Beta, CdM

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE