Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Želite li da vas zaposle? 5 stvari koje svaki poslodavac misli dok vas intervjuiše

  Ako želite da dobijete posao, počnite od toga da treba da razumete kako onaj ko vas intervjuiše razmišlja – i kako možete to da iskoristite kao svoju prednost.

  Priprema za razgovor za posao je manje-više ista. Malo istražujete kompaniju, raspitate se o onome šta je njima potrebno, i sl. Ali, ono što većina kandidata ne radi jeste da se ne stavlja u kožu onog ko intervjuiše. A upravo tu može da leži tajna uspeha, baš kao što prodavci ne prodaju nešto „na slepo“, već proizvod koji zadovoljava potrebe kupca.

  Sajt Inc.com piše o tome šta većina poslodavaca misli dok (vas) intervjuiše.

  1.“Nadam se da ćete mi se svideti.“

  Ljudi vole da rade sa onima koji im se dopadaju, i žele da to bude obostrano. Zato onaj ko vas intervjuiše želi da se smešite i budete entuzijastični. Ukratko, da pokažete da zaista želite taj posao.

  Kandidat koji ostavi dobar prvi utisak odmah zaiskri u očima poslodavaca, i ima prednost u odnosu na druge. Možda imate odlične kvalifikacije, ali ako poslodavac ne misli da će uživati u radu sa vama, najverovatnije nećete ni dobiti posao.

  2. „Nadam se da ćete postaviti pitanja koja su vam važna…“

  Oni žele da postavite mnogo pitanja: šta se od vas očekuje da postignete tokom prvih nedelja, kako se meri uspeh u kompaniji, i sl. Sva pitanja koja pokazuju da vam je stalo i koja su važna za posao.

  3. „Nadam se da ćete se istaći…“ (u pozitivnom smislu, naravno)

  Nakon što intervjuišu mnogo ljudi, poslodavci i HR menadžeri na kraju ne mogu da se sete većine kandidata.
  Što je više kandidata, to poslodavci više pamte utisak koji je neko ostavio na njih, ili neku zanimljivost iz karijere ili života, a ne listu činjenica.

  4. „Nadam se da ćete doneti nešto kvalitetno u kompaniju.“

  Od vas se očekuje da radite malo istraživanje o kompaniji. To nije ono što će impresionirati, to je ono što se podrazumeva. Ako želite da impresionirate, recite kako ćete doprineti napretku kompanije – što je veći vaš uticaj, to je bolje. Ako „donosite sa sobom“ specijalnu veštinu, sposobnost ili znanje, odmah recite kako biste to i primenili.

  5. „Želim da znam zašto želite ovaj posao.“

  Naravno da vam treba zbog novca, ali trebalo bi da postoji još neki specifičan razlog, koji će vas odvojiti od ostalih. Poslodavac češće postavlja ovo pitanje kada ste u radnom odnosu u drugoj firmi. Želi da zna zašto želite da promenite posao, šta očekujete od novog. Budite dobro pripremljeni, i dajte iskren odgovor, bez kaljanja ni svog ni tuđeg imena.

  Izvor: BIZLife

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE