Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Uskoro obuka za upravnike zgrada, prve licence u junu

  Od polovine maja počeće obuka profesionalnih upravnika stambenih zgrada, a prve licence će dobiti u junu, saopštilo je Ministartstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

  Pomoćnica ministra Jovanka Atanacković izjavila je da obuka i licence donose šansu za zapošljavanje velikog broja građana, bilo da odluče da postanu preduzetnici ili da budu zaposleni u firmi koja se bavi tom delatnošću.

  „Na osnovu iskustava zemalja u okruženju, možemo da očekujemo otvaranje između 15.000 i 20.000 novih radnih mesta u ovoj oblasti“, rekla je Atanacković i istakla da će oni koji budu kao upravnici angažovani u većem broju stambenih zgrada, moći da zarade i mnogo više od prosečne plate.

  Navedeno je da dosadašnja iskustva firmi koje su se profesionalno bavile tim poslom u Srbiji, pokazuju da za održavanje dvadesetak stambenih zgrada može da se zaradi plata od oko 55.000 dinara mesečno.

  U Srbiji je angažovanje profesionalnog upravnika zgrade košta od 200 do 350 dinara po stanu, a Atanacković očekuje da će, kad ta profesija zaživi na tržištu, veća ponuda doneti i niže cene, a i bolji kvalitet usluga.

  Obuku za upravnika u trajanju od tri nedelje sprovodiće Privredna komora Srbije, dok cena obuke još nije utvrđena. „Ukoliko procenjujemo troškove po ugledu na obuke za agente nekretnina, obuka profesionalnog upravnika bi mogla da košta oko 30.000 dinara“, rekla je ona.

  Profesionalni upravnik stambene zgrade može da bude svako ko je završio bar srednju školu u trajanju od četiri godine, ko je položio ispit za upravnika i ko nije osuđivan za krivično delo.

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE