Zbog radova na autoputu selo odsečeno od sveta

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zbog radova na autoputu selo odsečeno od sveta

  Radovi na auto-putu kroz Crnu Goru izolovali su celo jedno selo, do kojeg već dve nedelje nema pristupa, ni automobilom ni peške.

  Selo Trimojevići u Bratonožićima odsečeno je od ostatka Crne Gore već 13 dana, do kuća se ne može automobilima, ni peške, jer su izvođači radova na autoputu bukvalno presekli saobraćajnicu mehanizacijom.

  Put je prekopan na izlazu ispod nadvožnjaka u Klopotima, u blizini istoimenog tunela, a na makadamu su, kada je ekipa Vijesti bila na licu mesta, parkirana bila dva bagera.

  “Do sela se kao što vidite ne može ni peške, a odavde, gde je put raskopan, pa do kuća ima 1.600 metara. Radnika nema, ako dođu, rade malo nešto i odu. Mašinama su probili novu makadamsku rutu, kojom teško može proći putničko vozilo, jer je loš”, istakao je jedan meštanin, tvrdeći pritom da ovo nije prvi put da se tako nešto dešava.

  Iz kineske kompanije CRBC, koja izvodi radove, je Vijestima saopšteno da se na “ovom potezu gradi pristupni put, koji će tu oblast povezati sa budućim autoputem”. “Radovi su u toku i naši podizvođači i kompanija CRBC su posvećeni njihovom što skorijem završetku”, naveli su.

  Iz CRBC su istakli da je pitanje održavanja pristupnih puteva regulisano ugovorom o projektovanju i izgradnji autoputa i obaveza je izvođača radova.

  Zamolili su meštane za razumevanje i strpljenje, navodeći da su im od početka radova na autoputu izlazili im u susret prilikom sanacije starih i izgradnje novih puteva i da su im i sada na raspolaganju.

  Izvor: Vijesti

  Foto: MGSI

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE