Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Završeni 5. Srpski dani srpskog osiguranja

  Pandemija uzrokovana korona virusom podigla je svest ljudi o značaju lične odgovornosti i njenom uticaju na neposredno i šire okruženje, što posebno utiče na odgovornost prema zdravlju, životu, imovini. U prethodne dve godine, postali smo svesniji rizika koji nas svakodnevno okružuju, što stvara još važniju sliku o značaju osiguranja – jedan je od zaključaka sa zatvaranja 5.Srpskih dana osiguranja koji su održani u Aranđelovcu.

  „Za razliku od drugih tržišta osiguranja, naše je ostalo stabilno i u ovim turbulentnim vremenima, zahvaljujući, pre svega, primeni preporučenih mera Narodne banke Srbije, koja je na vreme uočila opasnosti koje sa sobom nosi pandemija. Najvažnije je da nivo usluga osiguranicima nije opao. Održan je kontinuitet poslovanja, veoma brzo su izmenjeni postojeći i uvedeni novi proizvodi, uveli smo novine od kojih će mnoge ostati u primeni, a državi još jednom pokazali da smo stabilan i siguran partner na putu ekonomskog razvoja“, istakao je Dragan Marković, član Upravnog odbora Udruženja osiguravača Srbije.

   

  Na početku drugog dana najvećeg skupa iz oblasti osiguranja prisutnima se obratio i ministar unutrašnjih poslova, Aleksandar Vulin, koji je ocenio da je oblast osiguranja ostvarila najbolje rezultate do sad, što prema njegovom mišljenju, pokazuje će se politička i ekonomska stabilnost sačuvati. Ministar je istakao da je osiguranje kupovina budućeg vremena i uverenje da ima smisla ulagati u budućnost.

  Zaključak sa panela Zdravstveno osiguranje – snaga i partner države, jeste da je već delimično došlo do integracije privatnog i državnog zdravstvenog osiguranja o čemu su pričale Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, Sanja Radojević Škodrić, v.d. direktora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, Marija Rabrenović, predsednica predstavništva Asocijacije privatnih zdravstvenih ustanova i Miloš Milanović, član IO Dunav osiguranja. Naglašeno je da bi osiguravajuće kompanije trebalo da budu moderatori koji će u narednom periodu još bolje povezati državni i privatni sektor, obavezno i privatno zdravstveno osiguranje.

  Peti Srpski dani osiguranja u Aranđelovcu okupili su veliki broj predstavnika osiguravajućih kuća, banaka i državnog sektora, kao i gostiju iz inostranstva. Zaključak ovogodišnjeg skupa je da zahvaljujući monetarnoj i fiskalnoj stabilnost, rastu BDP i stranih investicija, industrija osiguranja ima značajne potencijale za rast a da je kao i do sada, za osiguravače najvažniji sistemski rad na podizanju svesti građana o potrebi osiguranja.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE