"Zašto samo gledati filmove o preduzetništvu? Neka se to dogodi vama"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Zašto samo gledati filmove o preduzetništvu? Neka se to dogodi vama”

  Prema investitoru Kevinu O’Liriju, nikada niste premladi da biste pokrenuli i razvili sopstveni posao. Posebno je sada odgovarajuće vreme za to, zbog pandemije, smatra O’Liri.

  “Recimo da ste u srednjoj školi…zašto ne biste započeli posao dok sedite kod kuće. Prepreke se minimalne, pa zašto čekati”, kaže on.

  Pandemija ne bi trebalo da bude otežavajuća okolnost jer su “neke od najvećih kompanija osnovane u vremenima ekstremnog stresa”, kaže on, navodeći primer nekoliko kompanija koje i danas uspešno posluju, bez obzira na to što su osnovane tokom velike recesije 2008. i 2009. godine.

  Iz velike recesije proistekle su veoma uspešne kompanije poput Airbnb, Uber, NerdVallet itd.

  Za početak, O’Liri predlaže mladim ljudima da iskoriste Internet i da stvore mrežnu platformu za prodaju usluga koja ih zanima.

  Prema njegovom mišljenju, “najveća prilika za mlade ljude koji danas žele da pokrenu sosptveni posao je da počnu da proizvode video zapise ili fotografije za kompanije, jer je, zbog pandemije, sve više sadržaja u digitalnoj formi”.

  Zapravo, pandemija je izazvala veliku promenu kada su u pitanju radnici i kompanije, pa su veštine poput upravljanja društvenim medijima, komunikacije i uređivanje sadržaja trenutno veoma tražene, navodi se u izveštaju poslovnih sajtova LinkedIn i Indeed.

  O’Liri je o ovome i ranije govorio, kada je pričao na temu virtuelnih asistenata koji pomažu ljudima da rade svoj posao i za to su plaćeni po satu.

  “Velika je stvar ako nema ima petlju da izađe na tržište i počne da se prodaje kao neko ko može da reši probleme”, rekao je tada.

  “Zašto sedeti u sobi i gledati filmove o preduzetništvu? Neka se vama to dogodi”.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE