Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zašto je dobro raditi u JYSK-u?

  JYSK-ov razvojni program

  JYSK-ov razvojni program je nešto na šta su u ovoj kompaniji posebno ponosni. Cilj je da pozicije rukovodilaca popunjavaju putem internih napredovanja, pa su tako osmislili razvojne programe koji talentima omogućavaju da, kroz rad sa mentorima i pohađanje edukacija, napreduju na više pozicije. Ponosni su na podatak da broj polaznika razvojnih programa svake godine raste. Kroz razvojni program prošlo je sedam generacija zaposlenih koji su svoju karijeru započeli kao prodavci, a danas su menadžeri koji upravljaju svojim timovima.

  Napredovanje je u JYSK-u učestalo, pa se vrlo često dešava da pojedinci sa pozicije prodavca prelaze na pozicije zamenika rukovodioca ili čak rukovodioca prodavnice. Kompaniji JYSK je važno da prazne pozicije popune prvenstveno talentima koje već imaju u svojim redovima, a tek onda da traže izvan kompanije. Upravo zato, od trenutka kada osoba uđe u JYSK – pružaju joj se mogućnost i uslovi za razvoj, a u određenom trenutku dobija i priliku da pokaže šta zna, odnosno da pređe na stepenicu više.

  Za JYSK je ključno to da vode računa o svakom zaposlenom i da u svakom trenutku prepoznaju njihove prednosti i razvojna područja. Kako kažu u kompaniji, da nije tako, propustili bi mnoštvo kvalitetnih ljudi, na kojima se danas temelji budućnost JYSK-a.

  Ove godine kompanija je predstavila i novi karijerni poster, koji sadrži kriterijume za napredovanje u JYSK-u, tako da svi jasno znaju šta im je potrebno za napredovanje na višu poziciju.

  I Talent Academy ove godine počinje sa radom. Plan kompanije JYSK je da dva puta godišnje okuplja talente iz prodavnica koji još uvek nisu spremni za SMT (Store manager traine program), ali su prepoznati kao talenti. Oni će biti edukovani i pripremani kroz dva modula u jednoj godini a cilj je da, nakon toga, budu spremni i za SMT.

  U 10 godina skandinavskog kvaliteta otvorili su 41 prodavnicu u 27 gradova širom Srbije. Osigurali su u ponudi više od 6000 proizvoda. Svakoga dana na usluzi su njihova 362 nasmejana zaposlena, a neke od njih smo zamolili da podele svoja iskustva i priče iz JYSK-a.

  Kako izgleda rad u JYSK-u?

  Jelena Ostojić, Store Manager iz Kraljeva: Rad u JYSK-u je poprilično dinamičan.

  Marko Andrejević, logističar iz Požarevca: JYSK je, kao kompanija, dosta drugačiji od ostalih. Kao što je kupac uvek na prvom mestu, tako smo i mi koji radimo tu.

  Šta volite kada je vaš posao u pitanju?

  Danijel Nešić, logističar iz Zaječara: Ono što volim u JYSK-u jeste to što su sve pozicije otvorene i mogućnost napredovanja je velika ukoliko to želite dovoljno jako.

  Marina Cvijanović, zamenica Store Managera iz Novog Sada: Volim dinamičnost i raznovrsnost i to što mi nikada nije dosadno.

  Marko Andrejević, logističar iz Požarevca: Pre svega, volim da vidim kupca koji je zadovoljan mojom uslugom. Zadovoljan kupac, odličan promet – bonus na kraju meseca.

  Koju biste JYSK-ovu vrednost istakli?

  Valentina Radenković, prodavačica iz Kragujevca: Od JYSK-ovih vrednosti izdvojila bih kulturu preduzeća internacionalne kompanije.

  Marina Cvijanović, zamenica Store Managera iz Novog Sada: Istakla bih vrednost trgovca. Jednostavno, to je moć kroz koju dolazimo do naših ciljeva.

  Nikola Vasilić, zamenik Store Managera iz Čačka: Kolegijalnost, otvorenost, iskrenost.

  Šta je to što volite kod svog tima?

  Milan Stevanović, District Manager za centralnu Srbiju: Kod svog tima, definitivno, najviše cenim otvorenu komunikaciju, transparentnost i spremnost da pomažemo jedni drugima.

  Valentina Radenković, prodavačica iz Kragujevca: Kod svog tima volim to što smo svi orijentisani na ciljeve i dajemo svoj maksimum.

  Šta vas motiviše i pokreće?

  Jelena Ostojić, Store Manager iz Kraljeva: Najviše me motiviše upravo taj razvoj zaposlenih.

  Danijel Nešić, logističar iz Zaječara: Ono što me motiviše jesu komplimenti koje dobijam od kupaca i, naravno, osmeh.

  Valentina Radenković, prodavačica iz Kragujevca: Motivišu me svakodnevni izazovi i implementacija novina.

  Šta za vas predstavlja JYSK?

  Marko Andrejević, logističar iz Požarevca: Mene je JYSK, slobodno mogu da kažem, uveo u granu trgovine.

  Milan Stevanović, District Manager za centralnu Srbiju: JYSK za mene predstavlja idealno mesto za rad, na kome možete da se razvijate i napredujete.

  Koje su za vas prednosti rada u JYSK-u?

  Marina Cvijanović, zamenica Store Managera iz Novog Sada: Definitivno – sigurnost, stimulativna plata i razvoj.

  Milan Stevanović, District Manager za centralnu Srbiju: JYSK je za mene mesto gde se ceni trud, a pri tome možete svakodnevno da se razvijate i da napredujete.

  Nikola Vasilić, zamenik Store Managera iz Čačka: Na razgovoru za poziciju zamenika Store Managera, zajedno sa Retail Managerom, postavio sam cilj – Čačak u prvih 15 radnji u Srbiji. To je ono što me motiviše i što ćemo sa pravim stavom sigurno ostvariti.

  Kako biste opisali JYSK u tri reči?

  Jelena Ostojić, Store Manager iz Kraljeva: Rast, razvoj i zadovoljstvo.

  Nikola Vasilić, zamenik Store Managera iz Čačka: Organizovan, dinamičan, uslužan.

  Marina Cvijanović, zamenica Store Managera iz Novog Sada: Kvalitetan, pozitivan, pouzdan.

  Izvor: BIZLife Magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE