Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Radnici iz Nepala, Indije i Šri Lanke stižu i u Šumadiju (VIDEO)

  Nedovoljan broj radnika koji zadovoljavaju potrebe poslodavaca i nepovoljna struktura onih koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje biće sve izraženiji problem u opštini Aranđelovac.

  Budući da je na evidenciji NSZ najmanje mladih ljudi mnogi privrednici će biti prinuđeni da uvoze radnu snagu iz zemalja poput Nepala, Šri Lanke, Indije, kaže predsednik opštine Aranđelovac Bojan Radović.

  On je naveo da je na birou rada u tom gradu 3.500 nezapolenih i da je struktura takva da nema dovoljno mladih.

  “Ne možemo da budemo isključivi i ne možemo da budemo zatvoreni, ali postoje neke stvari koje će biti malo diskutabilne, a to je da će biti mnogo radne snage koja će se uvoziti iz raznih zemalja.  Nije dobro da imamo na birou negde oko 3.500 nezaposlenih, ali struktura je takva da mladih starosti do 30 godina starosti imamo samo 100, 200 muškaraca i negde oko 200, 300 žena, što je jako mali broj”, istakao je predsednik opštine Aranđelovac, a preneli su mediji.

  Preostali broj radnika koji se nalazi u evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje se odnosi na ona lica koja su u tranziciji ostala bez posla, koje poslodavac danas ne prepoznaje na tržištu, a koja ne mogu lako da se zaposle i njih nije malo, ukazao je predsednik ove opštine.

  “Posledica svega toga je da s jedne strane imate lošu strukturu na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, a sa druge strane, nemate dovoljno radnika, i to dovodi do toga da imamo najave nekih privrednika da će biti uvoza radnika iz Šri Lanke, iz Nepala, iz Indije, to je nešto što je neminovno”, zaključio je Radović.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE