Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ekonomija

  7 ideja za početnike: Kako ANONIMNO zaraditi novac na internetu?

  Da li vas plaši ideja o izgradnji online brenda? Ukoliko je odgovor „da“, znajte da zarada na internuti nikada nije bila lakša.

  Poslednjih godina možete zaraditi hiljade evra mesečno tako što ćete kreirati posao na mreži, ali možda ne želite da svi na internetu znaju ko ste.

  Srećom, još uvek možete dobro zaraditi online bez deljenja svog identiteta, a neke od ovih mogućnosti bi mogle da se pretvore u prihod sa punim radnim vremenom. Sa porastom društvenih mreža i ličnih web lokacija, nikada nije bilo lakše izgraditi anonimno prisustvo online.

  Evo sedam testiranih načina da anonimno zaradite novac, a sa čijom realizacijom možete početi odmah.

  Blogovanje

  Izrada web stranice koja pomaže čitaocima da odgovore na određena pitanja ili saznaju više o određenoj temi može biti odličan način da zaradite novac na mreži. Osim toga, ne morate da otkrivate svoj identitet da biste napravili ogromnu web lokaciju koja može da zaradi pravi prihod.

  Blogovanjem se zarađuje na više načina, uključujući partnerski marketing, prodaju sopstvenih proizvoda, sponzore, prikazne oglase i još mnogo toga. Najbolji način da razvijete blog je da odaberete određenu nišu u kojoj imate stručnost i pišete izuzetno koristan sadržaj, sa ilustracijama, slikama i svime što bi čitaocu trebalo da odgovori na pitanje.

  Posao, fakultet

  Zarada, blogovanje, zarada na internetu (Unsplash)

  Blogovanje definitivno nije način da se „brzo obogati“. Potrebno je strpljenje i doslednost da se izgradi dovoljno saobraćaja da bi se ostvario stabilan prihod. U nekim konkurentnim nišama, teško je steći dovoljno privlačenja da bi se zaradilo dovoljno da bi bilo vredno truda. Ali ako ste u tome na duge staze, blogovanje može biti odličan način da anonimno zaradite pristojan prihod.

  Bezličan YouTube kanal

  YouTube postaje sve popularniji, sa milionima kanala koji svakodnevno objavljuju sadržaj. Iako su vlasnici nekih od najpopularnijih kanala pojedinci ili timovi kreatora koji prave epske video zapise, postojao je trend da bezlični YouTube kanali počinju da povećavaju svoju publiku.

  Bezlični YouTube kanal je obično kombinacija video snimaka i drugih vizuelnih pomagala u kombinaciji sa glasom koji podučava ili zabavlja publiku. Kreator nikada ne mora da otkrije svoj identitet i dalje može da ostane anoniman dok objavljuje video snimke.

  YouTube (Unsplash) zarada na internetu

  YouTube (Unsplash)

  YouTube kanali se mogu unovčiti na nekoliko načina, a najpopularniji je program YouTube Adsense. Nakon što dostignete 1.000 pretplatnika i 4.000 sati gledanja (u roku od 12 meseci), možete početi da zarađujete deo prihoda od YouTube oglasa. Takođe možete ponuditi sopstvene proizvode ili pridružene proizvode da biste zaradili dodatni prihod.

  Prodajte svoje fotografije

  Da li ste fotograf sa dobrim okom za prirodu ili portret? Da li ste znali da možete da prodajete svoje fotografije online bez potrebe da pravite lični brend? Možete zaštititi svoj identitet i još uvek zarađivati od prodaje svojih fotografija na mreži.

  Postoji mnogo web lokacija sa slikama koje vam omogućavaju da iznajmite svoje fotografije na internetu i prikupite proviziju svaki put kada se koriste. Možete ograničiti svoje licenciranje samo na ličnu upotrebu ili naplatiti više i dozvoliti komercijalnu upotrebu vaših fotografija.

  Takođe možete sami da postavite prodavnicu na mreži i da prodajete otiske svojih fotografija, koristeći web lokaciju kao što je Etsi za oglašavanje fotografija. Svi ovi načini prodaje fotografija omogućavaju vam da ostanete anonimni, a da i dalje zarađujete.

  Dropshipping

  Dropshipping (preprodaja) je popularan način da zaradite novac na mreži i ne zahteva od vas da otkrijete svoj lični identitet. Da biste otvorili dropshipping prodavnicu, prvo morate pronaći popularan proizvod koji možete jeftino kupiti online. Zatim možete kreirati sopstvenu prodavnicu (koristeći nešto poput Shopifi), kreirati marketinške materijale, navesti proizvode za prodaju i promovisati.

  zarada na internetu

  Online shopping i zarada na internetu

  Ideja je da dobijete porudžbine za određeni proizvod, naručite ga u ime kupca da biste ga direktno isporučili i profitirali od razlike između vaše prodajne cene i cene vašeg proizvoda. Ovo vam omogućava da efikasno prikupite novac od kupca, iskoristite ta sredstva za kupovinu proizvoda (jeftinije) i zadržite razliku, bez potrebe da ikada budete vlasnik proizvoda.

  Dropshipping je konkurentan, ali može biti veoma profitabilan ako pronađete pravi proizvod i možete ga dobro plasirati na mreži. Na ovaj način vaš identitet ne mora biti otkriven.

  Grafički dizajn

  Grafički dizajn je jedan od najpopularnijih online poslova danas, jer većina kompanija sada ima online prisustvo i treba im kvalitetan dizajn da bi se istakle. Ako ste dobri u kreiranju logotipa kompanije, slajdova za prezentacije ili drugih dizajna, možete plasirati svoje usluge i pridobiti slobodne klijente preko platformi kao što su Fiverr i Upwork.

  Iako je lični brend jedan od načina da plasirate svoje usluge na tržište, možete kreirati kompaniju koja ne otkriva vaš identitet i još uvek pokupiti klijente. Klijenti mogu izvršiti sva plaćanja na račun vaše kompanije, a vi možete koristiti pseudonim, ako želite.

  Da biste bili uspešni u grafičkom dizajnu i dobro zaradili, morate da pružite visokokvalitetne usluge, da budete odgovorni i otvoreni za povratne informacije i, na kraju, da inovativni sa svojim dizajnom. Možete izgraditi dobru reputaciju, čak i bez davanja ličnih podataka.

  Affiliate Marketing

  Affiliate marketing vam omogućava da zaradite proviziju tako što ćete preporučiti proizvod ili uslugu i naterati ljude da se registruju koristeći vašu specifičnu pridruženu vezu ili kod. Ovo možete podeliti preko bilo kog medija koji želite, uključujući web lokaciju, listu e-pošte ili bilo koju platformu društvenih mreža.

  Online kupovina, Crni petak, zarada na internetu

  Online kupovina (Pixabay)

  Ako želite da zaradite novac od affiliate marketinga na anoniman način, moraćete da izgradite publiku na mreži pružanjem korisnog ili zabavnog sadržaja. Možete odabrati platformu društvenih mreža ili napraviti sopstvenu web lokaciju da biste bili otkriveni putem pretrage. Kada budete imali dovoljno saobraćaja, možete početi da se prijavljujete za partnerske programe za proizvode ili usluge koje preporučujete.

  Jednom kada se pridružite partnerskom programu, možete da delite konkretnu vezu do proizvoda ili usluge sa svojom publikom i obično ćete zaraditi proviziju kada se novi klijenti registruju ili kupe. Ovo može biti odličan način da povećate prihod bez otkrivanja vašeg identiteta.

  Amazon KDP

  Amazon dozvoljava autorima da samostalno objavljuju preko onlajn platforme „Kindle Publishing (KDP)“. Možete pisati i objavljivati knjige pod pseudonimom i prikupljati prihod od prodaje putem platforme.

  Amazon ne naplaćuje otpremanje vaših knjiga, ali će vam biti potreban zdrav procenat vaše prodaje, tako da morate da prodate mnogo knjiga da biste ostvarili pristojan prihod. Ali ako izgradite solidan marketinški mehanizam putem društvenih mreža ili liste e-pošte, možete nastaviti da ostvarujete prihod bez otkrivanja svog identiteta. Osim toga, možete da otpremite onoliko knjiga koliko želite, što vam daje više mogućnosti da povećate prihod.

  zarada na internetu

  Kindle, Amazon, zarada na internetu

  Suština

  Zarada na internetu se može realizovati na stotine načina, a mnogi od njih ne zahtevaju da delite svoj identitet sa svetom. Ovo vam može dati sjajan sporedni prihod (ili prihod sa punim radnim vremenom) dok i dalje štiti vašu privatnost.

  Uvek bi trebalo da postavite poslovnu strukturu koja vam omogućava da prikupljate uplate bez davanja ličnih podataka, jer neke platforme mogu zahtevati deljenje nekih informacija. Ali ne morate da stavljate svoje lice na internet da bi vas svet video da biste zaradili pristojan novac na mreži.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unsplash/Pixabay/Freepik

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE