Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Posao iz snova? Radi se 15 dana mesečno za 1.000 EUR

  Komšije u Hrvatskoj tačnije na Jadranu traže radnika za pomalo zaboravljeno zanimanje.

  Naime, kompanija “Plovput” iz Splita raspisala je konkurs za radno mesto svetioničara na radnom mestu Sveti Ivan na Pučini. Iako bi se mnogi danas želeli naći u ovoj ulozi, treba znati da se radi o specifičnom zanimanju, te da ih je na Jadranu ostalo danas tek tridesetak.

  Plata iznosi između 6.000 i 7.000 kuna kuna, što je oko 100.000 dinara piše Morski.hr. Olakšavajuće može biti što na svetioniku, novozaposleni neće provoditi mesece, već je 15 dana na svom radnom mestu, a 15 dana može biti kod kuće.

  Svetioničar će ipak sve svoje potrepštine namiriti sam i moraće se dobro pripremiti za boravak na usamljenoj hridi, računajući s tim da bi mogao ostati i nekoliko dana duže zbog uvek za svetionik realnih izvanrednih okolnosti.

  Svetionik, Hrvatska, Sveti Ivan na Pučini

  U opisu radnog mesta svetioničara, Plovput između ostalog navodi kontrolu ispravnosti nautičkih karakteristika svetionika, glavnog i rezervnog svetla, sirene za maglu kao i kontrolu svih objekata pomorske signalizacije u vidokrugu, ručno uključivanje sirene za maglu u slučaju kvara automatskog pri vidljivosti manjoj od 1.000 metara, tekuće održavanje uređaja i opreme za sigurnost plovidbe, učestvovanje u akcijama traganja i spašavanja na moru, evidentiranje u Radio dnevniku meteoroloških podataka Državnog hidrometeorološkog zavoda u svrhu ispravnog ispostavljanja računa za izvršenu uslugu, te izradu i dostavljanje meteoroloških izveeštaja DHMZ-u i Plovputu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE