Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mila Litvinjenko

  „Stvoriti delo od ideje – to je inspiracija“

  „Krizne situacije su prilika za hrabre”, poručuje Mila Litvinjenko, vlasnica kozmetičke kompanije Aura

  Lokacija:Fizio Perform, Vase Pelagića 48, Beograd

  Osnivačica kozmetičke kuće Aura ima snažnu auru: Mila Litvinjenko je žena intenzivne životne energije, uvek u pokretu, preduzetnica koja inspiriše svoje okruženje.

  „Očigledno je da sam se rodila sa viškom energije. Ne znam šta je džet-leg, mislim da su to ljudi izmislili”, govori u šali. Avion jeste važan deo njenog života. Obišla je planetu uzduž i popreko, a od toga nije odustajala ni tokom pandemije. Gde god da je moglo da se ode, otišla je, s jasnom vizijom: „Najbolje poslovne savete dobijam neposredno od ljudi, uživo, na izvorištu.” To je njen biznis model. Jednostavno, u mogućnosti je. „Stvoriti od ideje delo. To me inspiriše”, podvlači.

  Mila Litvinjenko vlasnica brenda AURA

  Mila Litvinjenko vlasnica brenda AURA

  U njenom društvu oseća se lakoća postojanja. Kao da ništa nije nemoguće. Nema tenzije. Kada je vođa neustrašiv, takva mu je i vojska. Energija se prenosi piramidalno. Zbog toga je stručni i marketinški tim kozmetike Aura, na zamajcu samopouzdanja koji kreira Mila, našao adekvatna rešenja za tektonske promene na tržištu. „Svakog dana se dešava nešto novo. To znači da je potrebno donositi nove odluke na dnevnom nivou. Suočavamo se sa nedostatkom sirovina i poskupljenjem transporta. Menjamo taktike i prilagođavamo se”, govori. U redu, šta to znači u praksi?

  „Obično u ovakvim situacijama kompanije stoje i čekaju da vide ishod. Ja tad dodajem gas.

  Mogu reći da je u proteklom periodu na testu bila moja zrelost kao menadžera. Sebi sam, potpuno nesvesno, pokazala da mogu dobro da reagujem u stresnim situacijama”, tvrdi.

  M.L: Obično u kriznim situacijama kompanije stoje i čekaju da vide ishod. Ja tad dodajem gas

  M.L: Obično u kriznim situacijama kompanije stoje i čekaju da vide ishod. Ja tad dodajem gas.

  Ipak, priznaje da joj to „u miraz” nije došlo juče. Radila je na tome, trenirala. Doslovce trenirala. I to na mestu gde razgovaramo – Fizio Perform, na Senjaku. Ovde joj počinje dan, najčešće u pola sedam ujutru. „Stalno mi lete misli. Što je, valjda, prirodno za ljude iz biznisa. Ovde sam fokusirana. Trening mi pomaže u tome da imam bolju koncentraciju i da se opustim. Ekipa koja ovde dolazi veoma mi je draga, tako da mi je vežbanje baš uživanje”, opisuje.

  To smo i videli. Gospođa Litvinjenko tokom treninga ne gleda na sat. „Slušam trenere koji sa mnom rade u rotaciji. Ne bunim se. Ono što je tog dana na programu – to radim”, disciplinovana je.

  Prva dama Aure ima zdrav pristup životu – način na koji radi jedno način je na koji radi sve. Nema granice između poslovnog i privatnog, cepanja na dve ličnosti. Ono što je privatno – brza i energična, to je i poslovno – efikasna i prilagodljiva. 


  Biografija

  Mila Litvinjenko je rođena u Beogradu. Njen deda, od kog nosi ukrajinsko prezime, projektovao je nekoliko puteva i mostova u staroj Jugoslaviji. Diplomirala je na Filološkom fakultetu Beogradskog univerziteta na Katedri za francuski jezik i književnost. Tečno govori četiri jezika. Godine 1996. odlazi na Sajam kozmetike u Italiji, nakon čega dobija inspiraciju za pokretanje vlastitog biznisa u toj industriji. U sportu je celog života, od košarke i odbojke do različitih aktivnosti u prirodi i paraglajdinga.

  Mila Litvinjenko

  Mila Litvinjenko

  Izvor: BIZLife Magazin/ Stefan Tošović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE