Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ambasador Jožef Mađar, Obrad Tadić, Robert Fejstamer i Nebojša Rakić, Led osvetljenje u opštini kanježa

  Zaključen ugovor za zamenu LED osvetljenja u Opštini Kanjiža

  U prisustvu ambasadora Mađarske u Beogradu, Jožefa Mađara, zaključen je ugovor za rekonstrukciju javnog osvetljenja primenom LED tehnologije u Opštini Kanjiža. Ugovor na 15 godina potpisali su predsednik Opštine Kanjiža, Fejstamer Robert i Obrad Tadić, direktor kompanije Smart Energy Investment Kft. Primenom modela javno-privatnog partnerstva, budući troškovi za električnu energiju biće umanjeni, usled korišćenja inovativne LED tehnologije. Prema predviđenom obračunu, direktna finansijska ušteda biće 269.248 EUR, odnosno godišnje 17.949 EUR nakon isplate naknade Privatnom partneru.

  U periodu od 15 godina neće doći do uvećanja dosadašnjih troškova, a od izuzetne je važnosti da Opština nije uzela kreditno zaduženje za realizaciju zamene postojećih svetiljki LED javnim osvetljenjem. Ukupna ušteda električne energije za vreme trajanja projekta biće oko 23.165.000 kWh.

  Potpisavanje ugovora

  Potpisavanje ugovora

  ,,Svaki projekat koji predstavlja korak ka pibližavanju Srbije Evropskoj uniji, dobro je došao. Kanjiža je mala Opština koja je prepoznala mogućnost, ali i potrebu da uštedi kroz projekat javno – privatnog partnerstva i dobije najsavremeniji sistem osvetljenja i dugoročne benefite koji će se odraziti na njene građane” rekao je Nj.E. gospodin Jožef Mađar, ambasador Mađarske u Srbiji.

  ,,Ovo je značajan pomak za Opštinu Kanjiža, jer ćemo kroz model javno-privatnog partnerstva omogućiti građanima bolju osveljenost i bezbednost na ulicama, a u budžetu ćemo imati više sredstava za druge potrebe” smatra Fejstamer Rober, predsednik Opštine Kanjiža.

  Planirani broj implementiranih Schreder LED svetiljki je 4.956 komada, dok je njihov vek trajanja 25 godina. Privatni partner Smart Energy Investment Kft u potpunosti će samostalno finansirati realizaciju ovog projekta.

  Ambasador Jožef Mađar, Obrad Tadić i Robert Fejstamer

  Ambasador Jožef Mađar, Obrad Tadić i Robert Fejstamer

  ,,Kao potvrdu kvaliteta naših projekata, u maju ove godine UNECE je odabrao naš projekat u Zaječaru koji je jako sličan ovom, u 10 najboljih JPP i infrastrukturnih projekata na svetu. Pored toga UNECE je dao posebnu pohvalu ovom projektu zbog usklađenosti istog sa ciljevima održivog razvoja i cirkularnom ekonomijom. Mi smo ponosni na to i nema razloga da sumnjamo da i ovaj projekat u Kanjiži bude jednako dobar i kvalitetan na zadovoljstvo svih, jer se radi o istom replikabilnom modelu projekata rekonstrukcije javnog osvetljenja. Na ovom projektu u Kanjiži garantujemo uštede u energiji od oko 1.544.000 kWh godišnje ili 77% što značajno utiče na smanjenje energetskih i ekoloških izazova”, ističe Obrad Tadić, direktor Smart Energy Investment Kft.

  Očekuje se da će implementacija projekta rekonstrukcije javnog osetljenja u Opštini Kanjiža biti gotova do kraja decembra ove godine.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Aleksandar Jančević

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE