Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Milanović o nabavci aviona za Hrvatsku: „Maznuto 200 miliona EUR“

  Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da je „200 miliona evra maznuto“ na kupovini francuskih aviona Rafal.

  Govoreći o helikopterima koje nabavlja hrvatska vojska rekao je da je „totalni nemar što od hangara još nema ništa“.

  „Nemam odgovora na to. To je totalni nemar. Helikopteri će morati da kisnu na kiši. Oni ne smeju da budu na kiši jer za to nema opravdanja. Hangari nisu kineski zid, to je jednostavan posao“, rekao je Milanović i potom se osvrnuo na nabavku francuskih borbenih aviona.

  „Nadam se da ti avioni neće na kraju koštati milijardu i 300 miliona evra, jer to je ozbiljan problem. To se knjiži u MORH. 200 miliona evra je maznuto, nestalo je“, rekao je Milanović.

  „Nisam rekao da je neko došao sa vrećama krompira i utrpao novac. Taj novac je nestao i to je 200 miliona evra manje u projekcijama obrambenog sistema. Nisam video da je tu PDV. On je povećan na pretpostavci da se radi o milijardi evra, a radi se o 20 odsto više. Ako nešto najavljujete, onda je sledeći korak da to stavite u budžet. Najavljeno je, lagalo se, nije stavljeno u budžet“, rekao je Milanović.

  Rekao je da će tražiti na uvid ugovore o nabavci aviona.

  „Tražiću prvo da dobijem ja, da se informirmišem. U ovom trenutku nemam pojma šta smo kupili. Tražiću i da se skine oznaka tajnosti za ono za što se može. Da to bude javno. Kada je doneta odluka da se ide u pregovore s Francuzima, pregovore preuzimaju Plenković, Banožić i Frka Petešić. Između odluke o uzimanju aviona i ugovora, to su tri Volge koju moraš preplivati prsnim stilom. Vi znate da ja nemam te ugovore“, dodao je.

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE